Pogledajte novi Xiaomi sa unapređenim ekranom

Kompanija Xiaomi nedavno je predstavila svoj novi pametni telefon koji ima prikaz „vodenog“ displeja dužinom svih ivica.

Novi telefon, koji još uvijek nema zvanično ime, imaće duboki displej od 88 stepeni, takozvani „vodopad“. Zahvaljujući ovakvom dizajnu, telefon neće imati prostora za pokretačko dugme i portove za punjenje i slušalice.

Iz kompanije tvrde da će ova inovacija proširiti granice displeja do beskonačnosti i omogućiti prvi pravi telefon bez port ulaza sa unikatnim kućištem.

Ljubiteljima ovog kineskog brenda će biti posebno zanimljivo vidjeti po kom principu će raditi pomenuti uređaj, jer objavljene fotografije sugerišu da Xiaomi nudi novi sistem koji ranije nije korišten.

Predstavnici kompanije su potvrdili da uređaj već postoji i da su ga oni koristili. Oni navode da je sam displej donio veliki broj inovacija na polju zakrivljenog stakla, a da bi se ovakva ideja realizovala bilo je potrebno 46 patenata!

Inače, kompanija je još 2019. godine predstavila uređaj Mi Mix Alpha koji je imao displej preko cijele površine, ali ovaj koncept nikada nije u potpunosti prihvaćen.