Huawei je prodao prvi milion Mate 30 telefona

Written by

Pojavile se fotografije novog Huawei Mate 30 Pro sa četiri kamere

iza ugla, mobilni svijet| Views: 541

Do premijere nove Huawei Mate 30 serije ostalo je nešto manje od tri sedmice,  a već sada je jasno da  će model Pro posjedovati četiri kamere.

Promotivne slike nadolazećeg Huawei Mate 30 Pro telefona pojavile su se prije nekoliko dana na internetu. Poznati proizvođač odlučio se za četvorostruku kameru koja će biti smještena u kružnom obliku. Video tizer za Mate 30 seriju ima moto „we're going full circle“ što sugeriše da uređaj stiže sa kružnim kamera modulom, u koji će biti smještene četiri kamere.

Sudeći prema ovoj fotografiji LED blic je pomjeren sa strane ustupajući mjesto i četvrtom sočivu. Još uvijek je nepoznata funkcija dodatnog sočiva, ali se vjeruje da je riječ o 3D senzoru. Huawei je kod modela P30 Pro ugradio tri kamere, pa su tako osim glavne, prisutne širokougaona i telefoto kamera.

Prema ranijim saznanjima Mate 30 Pro će imati petostruki zum, a za kamere je i dalje zadužena prestižna kompanija Leica s kojom Huawei sarađuje već nekoliko godina. Kako će sa prednje strane biti smješten široki izrez, Mate 30 Pro će sasvim sigurno imati nekoliko senzora za dodatnu funkcionalnost.

Odranije je poznato da će nova Mate serija imati moćni Kirin 990 čipset, EMUI 10 korisnički interfejs, zasnovan na Android 10 softveru. Podsjećamo, telefon će biti zvanično predstavljen 19. septembra u Minhenu.