Written by

Poslije SoundHounda stiže Hound!

m:ovo m:ono| Views: 382

hound2

Sigurno ste već čuli za SoundHound, servis za prepoznavanje pjesama, a da li ste znali da sada ima i svog ličnog asistenta? Taj mali digitalni pomoćnik se zove Hound i pružiće vam mnogo različitih usluga; od informacija o vremenu i pronalaženju hotela koji vam odgovara, preko provjeravanja berze i igranja interaktivnih igrica pa sve do slanja poruka i telefoniranja.

Ova aplikacija u pametnim telefonima sluša vaš glas i funkcioniše zahvaljujući in – house tehnologiji i platformi Houndify. Beta verzija za Android je trenutno dostupna samo u Americi, a zbog svojih mogućnosti Hound bi mogao da postane ozbiljna konkurencija Siriju, Cortani i Google Now.

Hound je veoma brz i detaljan u svojim pretragama, a da biste mu zadali zadatak jednostavno treba da mu kažete šta želite. Kada sjednete u auto i poželite da otputujete negdje, upitajte Hounda za najbolji put i dobićete pravu malu mapu na ekranu. Jede vam se kineska hrana? Zamolite Hounda da vam navede kineske restorane u okolini.  Može vam čak poslužiti i kao mali rječnik kada se nađete u inostranstvu. Na kraju dana sa ovom aplikacijom možete odigrati i igricu, a kako to sve funkcioniše pogledajte u videu: