Written by

Postanite majstor multitaskinga na Androidu

kako? lako!| Views: 522

android-multitasking

Sposobnost da podesite i manipulišete ponašanjem vašeg pametnog telefona vjerovatno je jedan od razloga zbog kojih koristite Android. Google-ov operativni sistem ima dovoljno fleksibilnosti i moćnih funkcija sam po sebi, ali ako tražite još više, biće vam drago da znate šta su neki programeri napravili za vas.

Ova mala kolekcija aplikacija će vam dati više kontrole i opcija za prilagođavanje za stvari koje svakodnevno radite, kao što je čuvanje linkova, multitasking ili pokretanje novih aplikacija. Paleta aplikacija svakog smartfona korisnika je drugačija, ali velike su šanse da će vam se barem jedna od ovih aplikacija svidjeti.

Lazy Swipe

lazy-swipe

Već smo pisali o ovoj aplikaciji, ali nije zgoreg da ponovimo, jer je jednostavno sjajna. Ona će učini da imate mnogo veću kontrolu nad telefonom i da upalite aplikacije daleko brže nego inače.

Lazy Swipe kreira poseban launcher aplikacija, koji je uvijek spreman na početnom ekranu. Ovaj launcher možete postaviti u uglove (ili u sredinu ako vam je draže), a dobićete polukrug vaših nedavno korišćenih aplikacija, alata i brze linkove do funkcijama, kao što je, recimo, baterijska lampa. Takođe, idealno je i to što sve to možete koristiti samo jednom rukom.

Flynx

flynx

Flynx je prilično pametna aplikacija za čuvanje članka koje možete da pročitate u samo nekoliko minuta nakon što ste završili sesiju sa društvenim mrežama. Ona je nešto kao Pocket, umrežena sa Facebook opcijom Chat Heads. Kada omogućite aplikaciju, ona će otvoriti linkove u malom balonu, prikupljati ih na jednoj strani ekrana, dok ne poželite da ih pregledate.

Aplikacija takođe reformatira tekst i briše grafiku i reklame. Odlična je za surfovanje društvenim mrežama, jer lako čuva tonu stvari koje želite da pročitate. Za duže tekstove tu je i dalje aplikacija Pocket, ali Flynx ih drži u prvom planu, što je odlično ako želite da preletite neke kraće članke.

TapPath

tappath

Na internetu uvijek ima nešto zanimljivo za čitanje. Ovo je još jedan dobar dodatak ako ste veliki ljubitelj aplikacije Pocket ili ako puno dijelite ili čuvate linkove na Android telefonu ili tabletu. Iako Android omogućava da otvorite link sa aplikacije po vašem izboru, proces odabira aplikacije može biti malo sporiji kada dugme Share ima previše opcija.

TapPath vam omogućava da odaberete šta će se desiti kada pritisnete link jednom, dva ili tri puta. Svaka akcija potom pokreće određenu aplikaciju. Na primjer, možete da dodirnete jednom za Chrome, dva puta da sačuvate link, ili tri puta za Share Picker (na slici).

Last App Switcher

last-app-switcher

Android je već prilično dobar za multitasking, ali kao i svaki Android korisnik ste vjerovatno uvijek u potrazi za taj dodatnim mogućnostima koje mogu ubrzati stvari. Last App Switcher je odličan alat za to. Ova aplikacija postavlja plutajuće dugme na ekranu, koje vas vodi direktno do posljednje aplikacije koju ste koristili.

Prilično je brza, dok ne dođete do tačke gdje koristite istovremeno 20 različitih aplikacija, što je malo vjerovatno. Na mnogo načina Last App Switcher je bolja implementacija od Back dugmeta na Androidu, koje ponekad može biti u suprotnosti od onoga što vam treba, u zavisnosti od toga koju aplikaciju koristite.