Written by

Postanite vloger sa Samsung Galaxy S10+ telefonom

mobilni svijet, u žiži| Views: 971

Živimo u eri nevjerovatnih vizualnih komunikacija i video-sadržaja. Na raznim platformama sve više vlogera dijeli svoja iskustva, hobije, misli i osjećanja s publikom iz cijelog svijeta. Dok neki za snimanje koriste profesionalnu opremu, sve više ljudi se odlučuje da u ovaj svijet uđe uz pomoć svog pametnog telefona.

Sada to možete i vi uz novi Samsung Galaxy S10 Plus, jer je kompanija nedavno predstavila pet ključnih savjeta za početak vloginga sa ovim telefonom.

Snimci u pokretu sa Super Steady Mode

Vlogeri često govore kako je za stvaranje perfektnih video-zapisa, jedan od ključnih dijelova opreme – gimbal. Kada držite fotoaparat u rukama, najmanji pokret se može odraziti na kvalitet snimka, što znači da ćete mnogo vremena morati provesti u montaži prije nego što vaš video-zapis bude spreman za objavljivanje.

Super Steady na Galaxy S10+ može eliminisati eventualne probleme kalibracijom video-zapisa, predviđanjem vašeg kretanja i računanjem dometa uz pomoć ultra širokog objektiva pametnog telefona. Da biste uključili Super Steady tokom snimanja, samo dodirnite ikonu u sredini na vrhu ekrana.

Stvorite filmske kadrove uz Super Slow-mo

Kako biste bili sigurni da nećete propustite niti jedan trenutak, za to je zadužen Super Slow-mo na Galaxy S10+. Snimajući 960 sličica u sekundi, Super Slow-mo reprodukuje 0,4 sekunde snimka tokom 14 sekundi, stvarajući nevjerovatne video-zapise koji gledaocima pružaju mogućnost da vide svaki detalj.

Ubrzajte vrijeme s Hyperlaps-om

Bilo da koristite opcije usporavanja ili ubrzavanja, promjena ritma može dodati novu perspektivu u svakodnevnu scenu.

Hyperlapse se može koristiti za prikaz vremena na jednoj lokaciji. Kada otvorite aplikaciju fotoaparata na Galaxy S10+, kliknite na ikonu Podešavanja u gornjem lijevom uglu ekrana, aktivirajte grid kako biste pronašli centar kadra i postavite fotoaparat na tripod.

Dodajte lični pečat uz UHD prednju kameru

Iako postoji mnogo vrsta vlogova koji pokrivaju različite teme, svi oni nude lične stavove autora. Kada vloger razgovara direktno s kamerom, želi osigurati najbolju kvalitetu slike za snimanje.

Galaxy S10+ je prilagođen za takva snimanja uz dvije prednje kamere, uključujući 10MP Selfie kameru. Ova moćna kamera može postići UHD rezoluciju, detektovati konture i fine detalje lica kako bi prenijela svaku vrstu emocija.

Kreirajte svoj Mini-me uz AR emotikone

Stvaranje animiranih video-zapisa nekada je zahtijevalo posebna znanja i vještine, ali i mnogo vremena. Sada, uz AR Emoji na Galaxy S10+, možete stvoriti svoj vlastiti avatar i snimiti njegove pokrete na fotoaparatu, kreirajući digitalni Mini-me. Nadograđen za S10 liniju, novi AR Emoji precizno prati kretanje vaših očiju i tijela tokom snimanja. Želite li ostati anonimni, onda možete zamijeniti lice s drugim likom pomoću funkcije Mask.

Ako ste pažljivo pročitali ove savjete, onda ste potpuno spremni da postanete vloger. Novi Samsung telefoni dostupni su u ponudi kompanije m:tel.