Written by

Postmodern Jukebox – YouTube kanal sa najvećim hitovima u vintage stilu

m:reza, preporučujemo| Views: 690

Možda su vam ovi kišni dani poremetili planove, ali ćete priznati da nema boljeg “lijeka” od muzike. Za dobar zvuk koji nas vraća u zlatne godine 20. vijeka pobrinuo se Postmodern JukeboxDa, to je doslovno jukebox modernih hitova, ali u vintage stilu.

Autor ovog, slobodno rečeno, projekta je Scott Bradlee koji je još kao dječak osjećao da pripada nekom drugom vremenu. Dok su njegovi prijatelji slušali pop hitove 90-ih, on priznaje da je sate i sate provodio uživajući u jazz-u. Cijenio je kreativnost, vještinu i talenat kojima su odisali umjetnici, a time se vodio i kasnije kroz život. Kao muzičar koji živi u New York-u stvorio je Postmodern Jukebox u želji da klasičan zvuk vrati u mainstream muziku. Kada poslušate ove hitove, shvatićete zašto je u tome i uspio.

YouTube-u su se pojavili 2008. godine, a u međuvremenu su izrasli u muzičku grupu od pedesetak pjevača i instrumentalista. Putuju po svijetu i svoju fenomenalnu energiju prenose publici u koncertnim dvoranama. Uživajte i vi ovog ponedjeljka uz njihove obrade brojnih hitova, jer samo ovakav zvuk može popraviti kišni ponedjeljak.