iphone 11

Written by

Potvrđeno: Apple predstavlja nove uređaje 10. septembra

iza ugla, mobilni svijet| Views: 577

Kompanija Apple će ovogodišnje iPhone uređaje zvanično predstaviti u utorak, 10. septembra.

Poznato je je Apple izbjegava sajmove mobilnih telefona, pa će novi iPhone premijeru imati na kompanijinoj prezentaciji naredne sedmice. Od ranije se šuškalo da će Apple predstaviti tri nova iPhone-a, koji će zamijeniti modele iPhone XS, XS Max i XR.

Telefoni, koji će preuzeti mjesto XS i XS Max modela će najvjerovatnij imati tri kamere na poleđini, a moguće je da će dolaziti sa podrškom za bežično punjenje AirPod slušalica. Sva tri nova modela bi će imati rezolucije ekrana kao prošlogodišnji modeli, te će zadržati Lightning portove, što znači da Apple još uvijek ne planira prelazak na USB-C.

Ono što je sasvim sigurno je da će telefone pokretati najnoviji A13 čipset, da će posjedovati Face ID senzor, dok će 3D Touch zamijeniti tzv. Haptic Touch. Iako je ovo godina u kojoj ostali proizvođači predstavljaju 5G uređaje vjeruje se da će Apple modeli sa podrškom za 5G sačekati 2020. godinu.

Pominjalo da će novi modeli biti još otporniji kada je u pitanju zaštita od vode i padova. Za tačno sedam dana ćemo saznati da li su sva dosadašnja nagađanja i glasine tačna ili će Apple fanove širom svijeta iznenaditi i nekim drugim novostima.