Written by

Potvrđeno: iPhone 11 stiže sa novim dizajnom zadnje kamere

iza ugla, mobilni svijet| Views: 759

Nedavno su, po prvi put u javnosti predstavljene informacije o iPhone-u koji tek treba da se pojavi na tržištu. Najviše pažnje je izazvala kamera iPhone 11 uređaja, sa trostrukim sočivima, raspoređenim u obliku kvadrata.

Proizvođač kućišta i dodataka za telefone, Olixar, već ima staklene štitnike za kameru koja se nalazi na poleđini iPhone 11, a dolaze u tri verzije, po jedna za svaku od tri modela koje očekujemo od Apple-a ove godine. Pored toga, isti proizvođač u svojoj ponudi ima iPhone 11 Max zaštitu za ekran.

Kompanija je snimila i video o štitnicima za nove iPhone uređaje, na osnovu kojeg se čini da iPhone 11 i 11 Max imaju identičnan raspored kamera, dok će po svemu sudeći model 11R imati jednu kameru manje. Prema riječima predstavnika Olixar-a proizvodi koji se tiču pomenutog uređaja, već mogu da se nađu u pretprodaji, što znači da već sada znako kako će izgledati poleđina iPhone 11.

Prvobitne glasine o specifikacijama novog Apple telefona ukazuju na to da će on po prvi put imati 120-stepeni širokougaoni objektiv. Isti izvori tvrde i da će telefoto i standardne kamere biti optički stabilizovane, kao i da ne postoje planovi za OIS na ultra širokom opsegu.

Spekuliše se i da će novi pametni uređaji imati nešto svjetliji quad-LED blic na poleđini, ali i tanju kameru od svojih prethodnika. Takođe se očekuje i da će Smart HDR proći kroz značajnije promjene kako bi išao u korak sa konkurencijom. Glasine ukazuju da će Face ID biti znatno poboljšan ove godine, sa novim senzorima koji će vas lakše moći identifikovati.

Iako neke informacije još uvijek nisu zvanično potvrđene, one nas sigurno očekuju u bliskoj budućnosti, ali jedno je sigurno – novi iPhone 11 dolazi sa novim dizajnom.