Potvrđeno: Twitter Blue mjesečno za tri dolara

Prije nekoliko sedmica objavljeno je da bi Twitter mogao raditi na pretplatničkoj usluzi nazvanoj Twitter Blue i da bi mu cijena mogla biti tri dolara mjesečno.

Čini se da te glasine počinju dobijati ​​na snazi, a možda ih je čak i kompanija potvrdila, kako je primijetila istraživačica Jane Manchun Wong.

Prema Wongovoj objavi, čini se da je javno potvrđeno postojanje pretplatničkog programa nazvanog “Twitter Blue” uključivanjem kupovine u aplikaciji u iOS App Storeu, gdje će cijena biti 3 dolara mjesečno. Prema Wong, neke od karakteristika koje će korisnike radovati, uključuju teme u boji i različite ikone aplikacija koje mogu birati.

Korisnici će imati mogućnosti poništavanja tweetova, mape oznaka, mape u koju mogu spremiti svoje omiljene tweetove i još mnogo toga. Twitter radi na alternativnim načinima unovčavanja svoje platforme pored reklama, a čini se da bi Twitter Blue mogao biti jedan od tih načina.

Prije se govorilo o opciji napojnice koja bi korisnicima omogućila davanje novca ljudima koje prate, i još jednoj o dopuštanju korisnicima da kreiraju platni zid za svoje tweetove koje mogu vidjeti samo pretplatnici.