Poznate specifikacije novog Samsung Galaxy pametnog sata

Written by

Poznate specifikacije novog Samsung Galaxy pametnog sata

mobilni svijet, u žiži| Views: 566

Još uvijek nije potvrđeno da li će Samsung na predstavljanju svojih novih modela iz serije Galaxy Note1o (+), zakazanog za 7. avgust, predstaviti i svoj novi pametni sat. Ipak, već sad je o modelu Samsung Galaxy Watch Active 2 poznato mnogo toga.

Ovaj pametni sat bi trebalo da stigne u dvije večine – 40mm i 44mm. Obje bi trebalo da imaju Super AMOLED ekran, ojačano Gorilla Glass DX+ staklo te, iako različitih dimenzija, rezoluciju od 360×360.

Manji sat, težak 31 gram, će imati 1.2-inčni ekran, a veći, težine 36 grama, onaj od 1.4 inča. Ekrani na oba modela će biti osjetljivi na dodir, kakav bi trebalo da bude i jedan dio kućišta. Takođe, očekuje se i model sa LTE podrškom.

Kućišta oba modela dolaze u varijantama aluminijum ili nerđajući čelik i podržavaće MIL-STD 810G sertifikat, koji se odnosi na dugotrajnost. Što se tiče boja, u pitanju su crna, srebrena i roza (aluminijsko kućište), odnosno crna, srebrna i zlatna (nerđajući čelik). Sve u svemu, po dizajnu će biti sličan Galaxy Watch Active satu.

Ove pametne satove će pokretati Exynos 9110 čipset, a imaće 768MB RAM-a na Bluetooth varijanti i 1.5MB RAM-a na LTE varijanti. Model od 40mm dolazi sa 247mAh baterijom, dok će veći model imati bateriju od 340mAh. Svi modeli bi trebalo da imaju 4GB interne memorije.