Poznate specifikacije Samsung Galaxy Tab S6 tableta

Written by

Poznate specifikacije Samsung Galaxy Tab S6 tableta

mobilni svijet, u žiži| Views: 526

Sve je bliži momenat kada će Samsung Galaxy Tab S6 tablet ugledati svjetlost dana, a istovremeno saznajemo sve više detalja o njemu. Posljednja u nizu specifikacija koje su dostupne javnosti je ona koja se odnosi na bateriju tog uređaja.

Najnoviji Samsung-ov tablet će imati 6,840 mAh bateriju sa podrškom za 15W brzo punjenje. Model Tab S6 će takođe biti dostupan uz EP-TA200 adapter za brzo punjenje.

Na osnovu nekih ranijih navoda, Galaxy Tab S6 će imati 10.5-inčni Super AMOLED ekran i Snapdragon 855 čipset. Ostali značajni dodaci uključuju sistem sa četiri zvučnika, kao i dvostruku kameru na poleđini, ispod kojih će se nalaziti postolje za S Pen koja će se fiksirati pomoću magneta.

Samsung bi mogao da predstavi tablet Galaxy Tab S6 zajedno sa serijom telefona Note10, 7.  avgusta. Ipak, postoji mogućnost da će predstavljanje novog tableta biti zaseban događaj, možda tokom IFA sajma, krajem istog mjeseca.

Inače, od ranije je poznato da će ovaj uređaj imati opcionu tastaturu i stalak sličan onom koji posjeduje Microsoft-ov Surface, dok je 3,5 mm ulaz za slušalice izostavljen. Najvažnija novina svakako bi mogao biti senzor za otisak prsta, koji bi bio smješten ispod displeja, što znači da bi Galaxy Tab S6 u tom slučaju bio prvi tablet s tom karakteristikom.