iPhone 11_mtel

Written by

Predstavljeno novo Apple rješenje – Smart Battery Case

mobilni svijet, u žiži| Views: 440

Ukoliko ste vlasnik jednog od modela iz nove iPhone 11 serije, i tražite futrolu koja će zadovoljiti i estetske i praktične zahtjeve – onda imamo rješenje. Tačnije, ima ga kompanija Apple koja je zvanično predstavila Smart Battery Case.

Kako i samo ime kaže, ova futrola u sebi ima integrisanu pametnu bateriju koja neprestano puni telefon dok se baterija ne isprazni. Kada se to dogodi, telefon prelazi na korištenje vlastite baterije. Iz kompanije Apple tvrde da s ovim rješenjem korisnici dobijaju 50% dodatnog kapaciteta baterije. Na novim iPhone uređajima može se vidjeti i koliko je kapaciteta eksterne baterije ostalo.

Treba podsjetiti da je ovo treća generacija pametnih futrola/baterija, a da je prva bila namijenjena iPhone 6s i iPhone 7 uređajima, dok je kompanija prošle godine kreirala verziju i za iPhone XS. Kao i prethodne generacije, i ova pametna futrola/baterija posjeduje Qi sertifikat, pa se može puniti i bežičnim putem. Takođe, podržava i USB-PD brzo punjenje putem Lightning konektora.

iPhone 11 u m:tel ponudi

Modele iPhone 11 i iPhone 11 Pro Max pronađite u m:tel ponudi. Više informacija o ovoj seriji telefona pronađite na adresi www.mtel.ba ili se informišite putem telefona 0800 50 000.