Written by

Pregled sedmičnog programa

m:tel IPTV| Views: 471

GLDADOvaj put sedmični pregled programa započinjemo sa epskom pričom režisera Ridlija Skota o tragičnoj sudbini čuvenog rimskog gladijatora. Na početku filma, jedan od najboljih rimskih vojskovođa Maksimus odnosi još jednu pobjedu na ratištu nakon čega ga posjeti car Marko Aurelije i govori mu da ga želi za svog nasljednika nakon smrti. Car vijest saopštava i svom sinu jedincu Komodusu, koji se razbjesni i udavi oca prije nego što je bilo kome drugom mogao reći svoju odluku. Pošalje vojnike da ubiju Maksimusa koji na kraju ipak uspijeva pobjeći na konju. Pri povratku kući zatiče tragičan prizor: cijelo njegovo imanje je spaljeno, a žena i dijete ubijeni. Bez želje za životom Maksimus odustaje od svega, ali ga u život povrati nepokolebljiva želja za osvetom koja je moguća samo na jedan način. On mora postati jedan od najbolji gladijatora kako bi se borio u čuvenoj Rimskoj areni ispred novog cara Komodusa. Ovo vizuelno i scenarijski fantastično ostvarenje možete pogledati na kanalu Pink Premium večeras u 20 časova.
Ovog utorka upoznajte život porodice Henesu koja prolazi kroz niz šaljivih situacija. Otac Paul i majka Kejt imaju troje tinejdžera u kući: kćerke Keri i Bridžet i sina Rorija. Njihove kćerke su sasvim različite, pa je tako Bridžet izuzetno popularna navijačica i svačija miljenica, dok je Keri često neshvaćena umjetnica buntovnog duha. One negoduju kada im se otac miješa u ljubavni život i to stvara niz smiješnih situacija iz kojih i roditelji i djeca imaju mnogo toga za naučiti. Seriju „8 jednostavnih pravila“ možete pratiti u sklopu ljetne šeme kanala RTL 2 svakog radnog dana od 17 časova.
Srijedom na kanalu Discovery u 19 časova pogledajte nove epizode dokumentarne serije „Kako to rade“ i više nikada nećete gledati svakodnevne objekte na isti način. Oduvijek vas je zanimalo kako se pasta za zube stavlja u tubu ili na koji način nastaju vrećice za čaj? Ovo su samo neki od predmeta koji su u fokusu ove naučne emisije. Pođite iza scene i saznajte kako proizvođači stvaraju različite predmete i naučite više o proizvodnom procesu.

HOUSE
Nakon serije „Hitna služba“ preporučujemo vam još jednu seriju medicinske tematike koja se centrira oko ekcentričnog glavnog lika. Dr. House je osvojio fanove širom svijeta svojim neobičnim metodama liječenja i iako često nema dlake na jeziku, na kraju se ispostavlja da je najčešće bio u pravu. On zajedno sa svojom ekipom pokušava rješiti najmisterioznije slučajeve u bolnici. House se istovremeno bori sa sopstvenim demonima zato što je ovisan o tabletama protiv bolova. Seriju Dr. House pratite svakog radnog dana na kanalu RTL u 22.45 časova.

paul
Svaki pravi ljubitelj naučne fantastike svakako mora barem jednom pogledati film „Dina-pješčana planeta“ koja je inspirisan istoimenom knjigom kultnog pisca Frenka Herberta. Mladi princ Paul Atreides treniran je da jednog dana nasljedi svog oca, grofa Atreidesa koji je na čelu jedne od najmoćnijih dinastija u svemiru. Mnogi pokušavaju srušiti njihovu dinastiju, pogotovo nakon što grof dobije ovlaštenje da ode na planetu Arakis na kojoj se proizvodi najvažnija tvar u univerzumu, misteriozni ‘začin’ koji onima koji ga koriste daje mnogo istančanija čula i produženi životni vijek. Mnogi neprijatelji spletkare protiv njih, a najveći su Harkoneni koji po dolasku na planetu izvrše atentat na grofa. Paul uspije preživjeti zajedno sa majkom i sakrivaju se u beskrajnoj pustinji koja čuva mnoge tajne. Ovaj film možete pogledati u nedjelju na kanalu PINK 2 u 14.31