Written by

Pregledali smo sedmični program za vas

m:tel IPTV, tv filter| Views: 808

Meteorolozi najavljuju oblačno i kišovito vrijeme, a mi odlične filmske naslove u sedmici pred nama. S obzirom da se zima nakratko vratila, lakše ćemo je podnijeti uz dobar televizijski sadržaj.

I ove sedmice smo pregledali sedmični program – ovo su naše preporuke.

Utorak, TV1000, Dogovor u 19.30 (pozicija kanala 300)

Od autora „Zakon brojeva“, Cheryl Heuton i Nicolas Falacci, dolazi drama inspirisana kratkom pričom iz antologije Elmorea LeonardaWhen the Women Come Out to Dance“. „Dogovor“ je priča o Lourdes Nieves, Kolumbijki koja svoju tragičnu i tajanstvenu prošlost zamijeni za novi početak u Miamiju sklapanjem braka s Billy Whitley-jem, dobronamjernim i ambicioznim političarem.

Četvrtak, Cinestar TV, Ljubav bez adrese u 20.30 (pozicija kanala 301)

Hannah i Tahir dolaze iz dva različita svijeta. U trenutku kada se njihovi životi isprepletu, oni se nađu na istom mjestu – na ulicama New York-a kao beskućnici. Film prati ljubavnu priču dvoje ljudi koje je spojila sudbina kako bi otkrivajući prošlost zajednički mogli izgraditi sretniju budućnost.

Petak, HBO, Priča u 21.50 (pozicija kanala 350)

Jennifer, uspješna novinarka i profesorica, živi prosječnim životom sa svojim dečkom u New York-u. Sve dok njena majka ne pronađe priču koju je Jennifer napisala s 13 godina i u kojoj opisuje „posebnu“ vezu s dvoje odraslih trenera. Čitajući požutjele stranice „Priče“, Jennifer otkriva da se šifrirani detalji koje je sastavila prije 40 godina prilično razlikuju od njenog sjećanja. Duboko potresena, ali odlučna u namjeri da svoju verziju događaja pomiri s istinom, Jennifer kreće u potragu za instruktorom jahanja i trenerom trčanja.

Subota, RTS1, Rat u 21.55 (pozicija kanala 11)

Subota je rezervisana za akciju. Nakon što mu okrutni plaćeni ubica ubije partnera, agent FBI-a, Jack Crawford, se zaklinje na osvetu. Prolaze tri godine, a potraga i dalje tapka u mjestu. Međutim, iznenadni događaji otkrivaju paklene igre. Jack otkriva da ubica pokušava da izazove rat između kineske trijade i japanskih jakuza.

Nedjelja, HBO, Teška vremena u motelu El Royale u 20.00 (pozicija kanala 350)

Radnja ovog mističnog trilera vrti se oko sedmero stranaca koji žele zakopati svoje tajne, ali se nađu u oronulom motelu mračne prošlosti – El Royale. Grupu neobičnih gostiju – nesretnog sveštenika, pjevačicu, intrigantnu kriminalku i njezinu stariju sestru, prodavača usisavača i harizmatičnog vođu kulta, dočekuje mladi vratar. Sve se komplikuje jedne noći, jer svako od njih dobija priliku za osvetu prije nego što sve ode u pogrešnom pravcu.