sedmicni program

Written by

Pregledali smo sedmični program za vas

m:tel IPTV| Views: 341

I ove sedmice možete uživati u odličnim filmovima, serijama i emisijama zahvaljujući OPEN IPTV – u, a mi smo za vas izabrali one najinteresantnije.

U šestoj epizodi druge sezone serije „Stalna meta“ Reese se bavi slučajem Grahama Wylera, na prvi pogled mirnog, porodičnog čovjeka. Finch dolazi na ideju da se i Reese preruši u porodičnog čovjeka i tako preseli u Grahamov komšiluk. Za svoju „suprugu“ Reese bira staru prijateljicu koja mu duguje uslugu. Kada počnu da rade na slučaju, otkrivaju da je Graham Wyler ustvari ukrao identitet mrtvog čovjeka i da njegova porodica ni ne zna ko je on ustvari. Novu epizodu ove uzbudljive naučno – fantastično – kriminalističke serije možete pogledati u ponedjeljak 13. aprila u 20:05 na BHT 1.

 sedmicni program

Ukoliko ste oduvijek željeli znati nešto više o kineskoj kulturi, onda je „Kineska umjetnost: U potrazi za rajem“ prava emisija za vas. Andrew Graham – Dixon će vam predstaviti najveća umjetnička djela stvorena tokom 3000 godina u Kini. U prvoj od tri epizode ove dokumentarne emisije imaćete priliku da vidite bronzane maske stare 4000 godina i grobnice cara i carice. „Kinesku umjetnost: U potrazi za rajem“ možete pogledati na programu HRT1 u utorak 14. aprila sa početkom u 23:21.

Ako ste obožavatelj legendarnog Johnnyja Casha, onda biste u srijedu 15. aprila mogli ostati malo duže budni i u 01:00 na programu Pink Movies pogledati film o njegovom životu.
„Hod po rubu“ počinje kadrovima iz Johnnyjevog djetinjstva koje dobija tragični preokret kada njegov stariji brat smrtno strada. Do njegovog odlaska na služenje vojnog roka otac ga krivi za tu tragediju koja je cijelu porodicu zavila u crno. U vojsci prvi put uzima gitaru u ruke i piše stihove za pjesmu „Folsom Prison Blues“. Nakon vjenčanja sa Vivian, Johnny pokušava zaraditi za život kao trgovački putnik, ali hodajući po Memphisu nađe se ispred studija „Sun“ i tako se rađa Čovjek U Crnom. Na putu slave zaljubi se u kolegicu June Carter i film većim dijelom govori o ljubavi koja je svoje lice deset godina pokazivala samo na pozornici. Johnnyja Casha je maestralno odglumio Joaquin Phoenix, dok je kao June Carter zablistala Reese Witherspoon koja je za ovu ulogu nagrađena i Oskarom.

Program RTL u četvrtak 16. aprila u 23:00 donosi novu epizodu popularne serije o najčudnijem doktoru na svijetu – Houseu. U šestoj epizodi osme sezone jedan tinejdžer pokušava postati zabavljač kao i njegov otac, međutim na zabavi se dio njegovog tijela potpuno parališe. Tim počinje sa potragom za koštanom srži, te otkriva tajnu pacijentove porodice koja bi mogla uticati na njegovo liječenje. Za to vrijeme, Dr. House traži način da ukloni monitor iz gležnja i prisustvuje boks meču u Atlantic Cityju, a istovremeno liječi pacijenta koji je ubijeđen da ima dijabetes.

Kao i svake subote, i 17. aprila sa početkom u 16:15 na programu ATV – a moći ćete pogledati najnovije izdanje emisije „m:agazin“. Ovog puta vam donosimo priču o Consumer Electronics Showu, te o pametnoj svesci Rocketbook čiji sadržaj možete izbrisati i ponovo je koristiti. Vodimo vas i u posjetu interaktivnom 3D muzeju „Art In island“ u Manili, te otkrivamo kako kompjuterske igre testiraju funkcije mozga kod prerano rođene djece. Saznaćete i koje to karakteristike krase najnovije telefone kompanije „Samsung“ – Galaxy S6 i S6 Edge. Kompanija m:tel ih je prva predstavila na tržištu, a mi smo bili na promociji i pobrinuli se da i vi u emisiji vidite djelić atmosfere. Vidjećete još i kako se u kompaniji „Facebook“ trude da Internet postane dostupan i ljudima koji žive u Africi. Kroz sve ove zanimljive priče vode vas Brankica Stojanović i Jelena Babić. I ove subote možete osvojiti vrijednu nagradu, a ukoliko postoji nešto što biste željeli vidjeti u emisiji „m:agazin“ pišite na adresu magazin@mtel.ba .