Written by

Pregledali smo sedmični program za vas

m:tel IPTV, tv filter| Views: 744

Vremenska prognoza se iz dana u dan mijenja, ali srećom, bogati i zanimljivi filmski sadržaji su nešto što se ne mijenja.

Za vas smo i ove sedmice izdvojili najinteresantnije filmske naslove uz koje će svaki kišni dan biti nešto ljepši i ispunjeniji.

Utorak, O2.TV, Ukradeno lice u 21:00 (pozicija kanala 31)

Castor Troy je terorista koji će za pravu cijenu eliminisati svako živo biće i pri tome uživati. Jednom prilikom, njegova žrtva je dječak, sin specijalnog agenta FBI-a Shon Archer-a. Ono što kriminalac nije znao jeste da otac nesretnog mladića vodi malu antiterorističku grupu posebno obučenih agenata. Šest sedmica nakon ubistva, Archer-u se pruža prilika da ubicu svog sina dovede pred sud. Mađutim, tokom akcije hapšenja Archer ranjava Castor-a, koji potom pada u komu. Prije nego što je izgubio svijest ubica je odao jednu tajnu – da se negdje u gradu nalazi bomba. Kako bi otkrio tačnu lokaciju bombe koja prijeti da uništi cijeli kontinent, Archer pristaje na plastičnu operaciju kojom će Castor-ovo lice postati njegovo.

Četvrtak, O2.TV, Strah i prijetnja u Las Vegasu u 21:00 (pozicija kanala 31)

Drama puna humora u kojoj Raoul Duke, novinar, kreće u Nevadu kako bi ondje pratio dešavanja vezana za pustinjsku utrku. S Raoul-om je u automobilu i njegov najbolji prijatelj dr Gonzo, ugledni advokat sa Samoe, a uskoro im se pridruži i mladi autostoper. Jureći prema Las Vegasu njihov je automobil pravo skladište najrazličitijih opijata. Kad Raoul pod uticajem opojnih droga konačno stigne na odredište, ne sluti da je mjesto u kojem treba da odsjedne ugostilo godišnju konvenciju policije posvećenu borbi protiv droge. 

Petak, Prva, Šetnja po šumi u 22:40 (pozicija kanala 30)

Ovaj film je istinita priča o jednom usponu i svemu što nosi planina. Bill Bryson u svojim šezdesetim godinama napušta Veliku Britaniju i vraća se u SAD, mjesto u kojem je proveo mladost. Mirno živi sa svojom suprugom Catherine, ali u jednom trenutku odluči krenuti na planinarenje planinom Appalachi. Nektaknuta priroda duž staze koja iznosi 3500km, a on je želi prehodati i uživati u svakom njenom milimetru. Catherine se u početku ne slaže sa tom idejom, ali na kraju ipak odluči da podrži svog muža u tom naumu. Ipak, od njega zahtjeva da na putovanje krene sa partnerom. Zajedno sa starim prijateljem, Stephen-om Katz-om velikim pustolovom, pakuje sve potrebštine i kreće u nevjerovatnu avanturu.

Subota, HBO 2, Hronike iz Narnije: Plovidba broda Zorogaza u 14:55 (pozicija kanala 351)
Vraćamo se čaroliji i čudima omiljenog svijeta ploveći fantastičnim narnijskim brodom “Zorogazom”. U ovom nastavku popularnih “Hronika iz Narnije”, Edmund i Lucy Pevensie zajedno s rođakom Eustace-om su vraćeni nazad u Narniju, i to na brod “Zorogaz”. Kralj Caspian i miš ratnik po imenu Reepicheep pridruže im se na ovom putovanju koje treba da odluči o sudbini Narnije. Hrabri ratnici bore se sa sopstvenim strahovima, dok putuju skrivenim ostrvima na kojima nailaze na čarobna bića i opasne neprijatelje.

Nedjelja, HBO, Venom u 20:00 (pozicija kanala 350)

Eddie Brock tokom svog novinarskog istraživanja biva prisiljen da tijelo dijeli sa vanzemaljskim bićem. Jednom riječju on postaje Venom. Vanzemaljski simbiot potpuno ga obuzima i oduzima mu sposobnost samostalnog odlučivanja. Pravila sada određuje neko drugi, a Eddie postaje svjesniji da je svako opiranje uzaludno. Njih dvoje postaju jedno, postaju Venom – najpoznatiji antijunak za kojeg nećete znati trebate li ga se bojati ili će u jednom trenutku baš on spasiti vaš život.