Written by

Pregledali smo sedmični program za vas

m:tel IPTV, tv filter| Views: 773

Nova sedmica, novi televizijski sadržaj. Ovaj put donosimo mahom filmske preporuke, a jedan od zanimljivijih detalja je i taj da se u dva ostvarenja koja smo izabrali za vas radnja odnosi na onu intimniju stranu života svjetski proslavljenih umjetnika. Vjerovatno je dovoljno reći – Marilyn i Freddie, ali evo još malo detalja.

Utorak, CineStar TV, Moja sedmica s Marilyn u 12:50 (pozicija kanala 301)

Marilyn je, kratko i jasno, Marilyn Monroe, a ko s njom ne bi volio da provede (bar) sedmicu?! Glumica Michelle Williams u ovoj filmskoj sagi po prvi put putuje u London, na snimanje filma “Princ i plesačica” sa Sir Laurenceom Olivierom (Kenneth Branagh). Tamo se sprijatelji s Colinom Clarkom (Eddie Redmayne), ambicioznim trećim asistentom reditelja na setu. Uskoro, njegova pažnja se usmjerava na to da slavnu glumicu pokuša da sačuva od pritiska s kakvim žive bogati i slavni te upozna sa životom onakvim kakav on nije pod svjetlima Holivuda. Ovo je istinita priča u kojoj je jedna od najvećih filmskih diva u potpunom strancu našla prijatelja i saveznika.

Utorak, TV 1000, Prijeteće ponašanje u 21:00 (pozicija kanala 300)

Premijera filma Davida Nuttera. Katie Holmes i James Marsden, koje ćete gledati u glavnim ulogama, su par koji pokušava riješiti zagonetku tajanstvenog kulta pod čijim se uticajem delikventi preko noći mijenjaju u uzorne građane. Sve ovo upućuje na to da je riječ o hororu iz kategorije onih koji se primarno bave promjenama u društvu, u koji se upliću misterija, SF i triler. U ostvarenju “Prijeteće ponašanje” (Disturbing Behavior), Clarkeovi, nakon samoubistva starijeg sina, odlučuju zajedno s mlađim sinom Steveom (James Marsden), odlučuju preseliti u sunčani Cradle Bay, gdje su jedine tinejdžerske brige potpuno atipične – u mjestu gdje nema udesa, problema s drogom i suicida, njih brinu samo društveno korisne aktivnosti.

Srijeda, Nova BH, Anđeli u 19:10 (pozicija kanala 005)

Dramska, turska serija “Anđeli” progovara o nedaćame jedne porodice. Ejlul je umorna od očuhovog maltretiranja i nakon što se povjeri majci njen život se mijenja: ona bi je radije poslala u sirotište nego ostavila muža. Ejlul će pronaći nove prijatelje u novootvorenom sirotištu u bogatom kvartu. Međutim, ove djevojčice, isključene iz društva, ponižavaju i blate bogati lokalni mladići. Ovo je priča o preživljavanju mladih djevojaka u velikom svijetu.

Četvrtak, 02.TV, Sve tajne u 21:00 (pozicija kanala 031)

Ako ste tip koji preferira malo filmskog uzbuđenja pred spavanje, ovo je film za vas. “Sve tajne”, kriminalistički triler, baziran je na istoimenoj noveli iz 2004. godine koju je napisala Laura Lippman. Detektivka Porter (Diane Lane) radi na sedam godina starom slučaju nestanka trogodišnje djevojčice. Prilikom istrage preispituje se prošlost i sadašnjost kao i maloljetni počinitelji zločina koji su pušteni iz zatvora nakon punoljetstva.

Nedjelja, HBO, Bohemian Rhapsody u 20:00 (pozicija kanala 350)

I opet – vjerovatno je dovoljno reći Freddie Mercury i Queen, ali za sve one koji su odrasli (ili odrastaju) uz ova kultna imena iz svijeta muzike, upoznati ih i kroz filmsko platno zasigurno je poseban ugođaj. Baš takav nam je, ovom pričom o jednom vanvremenskom muzičkom potpisu, kroz prizmu ljubavi, bola i prihvatanja, priredio reditelj filma Bryan Singer, a vrsno, kroz glavnu ulogu, iznio Rami Malek. “Bohemian Rhapsody” je film koji je i biografski i drama i mjuzikl. Oskarovsko ostvarenje. Treba li još nešto za jedno savršeno filmsko veče nedjeljom?!