Written by

Pregledali smo sedmični program za vas

m:tel IPTV, tv filter| Views: 504

Visoke temperature je najljepše provoditi na moru, ali ukoliko još nije vrijeme vašeg godišnjeg odmora – bez brige, jer za vas smo i ove sedmice izdvojili najinteresantnije filmske naslove.

Utorak, O2.TV, Opasan let u 21:10 (pozicija kanala 31)

Cameron Poe se nakon rata vraća kući u Alabamu gdje ga nestrpljivo iščekuje trudna supruga Tricia. Odmah nakon povratka, u lokalnom baru Cameron se potuče sa trojicom nasilnika, te u tučnjavi ubija jednog od njih. Završi u zatvoru i nepunih sedam godina poslije se vraća supruzi i kćerki Casey. Međutim, u avionu kojim putuje dolazi do pobune nekoliko kriminalaca predvođenih zloglasnim Cyrusom Grissom-om. Uz pomoć ostalih zatvorenika, među kojima su i Johnny Baca, Nathan Jones, Grissom preuzme kontrolu nad letjelicom i smišlja način kako pobjeći policiji.

Četvrtak, O2.TV, Gospodin Brooks u 21:00 (pozicija kanala 31)

Earl Brooks je čovjek čija, naizgled savršena, porodica i status u društvu sakrivaju ružnu tajnu. Brooks konstantno izgovara molitvu zavisnika, ali on nije u raljama droge ili alkohola. Umjesto toga, njegova uredna odjeća pokriva kriminalca koji je odolijevao želji za ubistvom posljednje dvije godine. Ali, u jednom trenutku Earl gubi kontrolu i ponovo napada. Na djelu ga je uhvatio čovjek koji sam sebe naziva g. Smith, ali ga on ne želi prijaviti policiji. Ljigavi amater fotograf želi učiti iz Brooks-ovog metodičkog pristupa te i sam postati ubica.

Petak, HBO 2, Hotel Transilvanija 3: Praznici počinju u 19:00 (pozicija kanala 351)

U trećem nastavku animiranog filma Mavis iznenadi Dracula-u putovanjem za cijelu porodicu na luksuznom brodu kako bi se mogao odmoriti od vođenja hotela. Ostatak Drac-ovog čopora ne može odoljeti, a da mu se ne pridruži u uzbudljivoj avanturi. Čudovišta se dobro zabavljaju prepuštajući se svim zabavama koje krstarenje nudi, od čudovišne odbojke do golemih švedskih stolova i egzotičnih izleta. Ali, odmor iz snova pretvara se u pravu noćnu moru kada Mavis shvati da se Drac zaljubio u tajanstvenu brodsku kapetanicu Ericka-u koja skriva opasnu tajnu.

Subota, HBO 2, Percy Jackson: More čudovišta u 15:20 (pozicija kanala 351)

Kada Percy sazna da ima čudovište za polubrata, ne može da se ne zapita da li je biti Posejdnov sin više prokletstvo ili blagoslov. Ali, glavni junak nema vremena za razmišljanje. Čarobne granice Kampa mješanaca počinju se rušiti, a horda mitskih čudovišta prijeti uništenjem utočišta djece bogova. Kako bi spasili svoj dom, Percy i njegovi prijatelji moraju pronaći legendarno i čarobno Zlatno runo. Put ih vodi u na obalu Floride, gdje se otiskuju na opasnu odiseju neistraženim i smrtonosnim Morem čudovišta koje je ljudima poznatije po imenu Berumdski trougao. Na ovom putu ih očekuju borbe sa mehaničkim bikom koji riga vatru, jeziva morska stvorenja, divovski Kiklop i drugi polubogovi za koje se ne zna na čijoj su strani.

Nedjelja, HBO, Party života u 20:00 (pozicija kanala 350)

Kada je suprug iznenada ostavi, posvećena domaćica Deanna zamijeni tugu optimizmom i željom za promjenom. Odlučuje da ispuni svoj san, te upisuje koledž koji pohađa i njena kći, koja i nije baš oduševljena tom idejom. Deanna, sada zvana Dee Rock, na svoj način je prigrlila slobodu, zabavu i kolege iz bratstva, otkrivajući svoje pravo ja na završnoj godini studija.