Sedmični program

Written by

Pregledali smo sedmični program za vas

m:tel IPTV, tv filter| Views: 456

Dolazak septembra često označava i nezvanični kralj ljeta, te povratak nekim redovnim obavezama. Škola, fakultet, posao su ponovo tu, ali dobar filmski i serijski sadržaj nije nigdje “pobjegao”. I dalje ih možete pronaći na m:tel TV-u i svaki slobodan trenutak iskoristiti za neko dobro ostvarenje.

Ovo su naše ovosedmične preporuke.

Ponedjeljak, O2 TV, Pad Olimpa u 21.00 (pozicija kanala 31)

Jeste da je prvi radni dan, ali je sedmicu najbolje započeti nekom napetom akcijom. Zato preporučujemo film Pad Olimpa u kojem bivši pripadnik specijalnih jedinica Mike Banning zbog posljedica tragične nesreće u kojoj su učestvovali predsjednik i prva dama SAD-a mora odstupiti sa mjesta tjelohranitelja. Ipak, Banning će odigrati ključnu ulogu kada teroristi preuzmu Bijelu kuću i uraditi sve kako bi spasio predsjednika i spriječio izbijanje opšteg ratnog stanja.

Utorak, HBO 2, Mrak film u 00:10 (pozicija kanala 351)

Mrak film je definitivno jedan od omiljenih filmskih serijala brojnih generacija. Netipična komedija je nasmijala brojne gledaoce širom svijeta, a uvijek je sa zadovoljstvom gledamo i na televizijskim ekranima. Kanal HBO 2 donosi maraton filmovima iz ovog serijala koji su zapravo parodija na sve horor, triler i teen filmove snimljene u posljednjih 20 godina. Ako do sada niste pogledali, a ljubitelj ste ostvarenja poput Vriska, Šestog čula, Znam šta si radila prošlog ljeta ili Petak 13, onda je ovo jedinstvena prilika da pogledate ove kultne filmove.

Petak, TV1000, Tražen u 22:45 (pozicija kanala 300)

Kraj (radne) sedmice rezervisan je za akciju koju nam donosi TV 1000. Film Tražen donosi priču o 25-godišnjem Wesu od kojeg su baš svi digli ruke, sve dok u njegov život nije ušetala tajanstvena žena po imenu Fox koju tumači Angelina Jolie. Tada njegov život dobija potpuno novu dimenziju jer ga Fox, nakon ubistva oca, uvodi u bratstvo koje ga obučava i otkriva njegovu skrivenu snagu kojom bi osvetio očevo ubistvo. I dok se koleba između novootkrivenog junaštva i osvete, Wes će shvatiti nešto čemu ga nisu podučavali – on sam upravlja svojom sudbinom.

Subota, CineStar TV, Love & Mercy u 21:00 (pozicija kanala 301)

Love & Mercy je zanimljiva muzičko-biografska drama koja se bavi životom Briana Wilsona, nevjerovatnog muzičara čiji je rad definisao jednu cijelu generaciju. Ovaj film donosi nam sjajnu priču, ali i sve ono što se krilo iz ovog velikog muzičkog genija.

Nedjelja, HBO, Oceanovih 8 u 20:00 (pozicija kanala 350)

I na kraju sedmice, a pred početak nove je najbolje dobro se nasmijati. Zato je prošlogodišnje ostvarenje Oceanovih 8 jedan od najboljih izbora. Ukoliko ste pratili kultni film Oceanovih 11 i Dannyja Oceana, onda će vas zanimati kako njegova sestra Debbie pokušava izvesti nemoguću pljačku u New Yorku, na godišnjem balu Met Gala. Kao njen prvi zadatak bio je okupiti ekipu koja će pljačku izvesti. Da li je u tome i uspjela provjerite u nedjelju na HBO.