Pregledali smo sedmični program za vas

Written by

Pregledali smo sedmični program za vas

m:tel IPTV, tv filter| Views: 575

Preporuke nekih od najzanimljivijih televizijskih sadržaja donosimo i ovog ponedjeljka, a u novom pregledu sedmičnog programa za vas izdvajamo igrane i dokumentarne filmove, kao i serijska ostvarenja, kroz probrane aktuelne, zanimljive i uzbudljive naslove.

Utorak, FOX Crime, Allmen u 10:15 (pozicija kanala 307)

Ova kriminalistička njemačka serija donosi priču o Allmen-u, čovjeku koji voli žene i lagodan život. Ipak, sreća mu okreće leđa i on postaje lopov. On tokom krađa otkriva jedan veći zločin i pronalazi svoju novu strast – posao detektiva. Allmen se sada fokusira na pronalaženje ukradenih umjetnina i načinima da privuče mračne sile koje stoje iza visoke klase u Evropi.

Srijeda, HBO, Glass u 20:00 (pozicija kanala 350)

Kao spoj dva velika filmska hita, Glass povezuje ostvarenja Nesalomljiv iz 2000. i Podjeljen iz 2016. u jedan eksplozivni triler, zasnovan na stripu. Tako se u ovaj strip-triler vraćaju Bruce Willis kao David Dunn i Samuel L. Jackson kao Elijah Price, poznat i kao G. Glass, ali i James McAvoy, kroz ulogu Kevin-a Wendell-a Crumb-a i različite identitete koji žive u njemu, te Anya Taylor-Joy, odnosno Casey Cooke, jedina zarobljenica koja je preživjela susret sa Zvijeri. Nakon događaja kojima se završava film Podjeljen, Glass zatiče Dunn-a kako juri Kramb-ovu nadljudsku verziju, Zvjer, dok se mračni Price pojavljuje kao mastermind koji čuva tajne ključne za obojicu.

Četvrtak, National Geographic, Notre Dame: Utrka sa buktinjom u 22:00 (pozicija kanala 401)

Notre Dame, najpoznatija gotička katedrala na svijetu, planula je 15. aprila 2019. godine. Tokom mise na Veliki ponedjeljak, vatra jeza svega nekoliko minuta počela da guta ovo istorijsko zdanje, a istovremeno je započela epska borba između plamena i francuskih vatrogasaca. Svjetski medija su pratili tu borbu koja je trajala više od 15 časova. Notre Dame: Utrka sa buktinjom donosi video zapise i intervjue koji dočaravaju svaki trenutak hrabrosti vatrogasaca i policije, koji su riskirali živote kako bi spasili ovu velelepnu građevinu.

Petak, CineStar TV, Lov na losose u Jemenu u 23:20 (pozicija kanala 301)

Lov na losose je strast za relaksirajućim hobijem jednog vizionarskog šeika. On vjeruje da ta strast može obogatiti život njegova naroda te sanja o tome da taj sport dovede u, ribama ne tako prijateljski nastrojenu, pustinju. Ne štedeći novac, on svoju predstavnicu (Emily Blunt) usmjerava kako da njegov san pretvori u stvarnost, pomoću poduhvata koji će zahtijevati uključivanje vodećeg britanskog stručnjaka za ribarstvo (Ewan McGregor), koji je po tom pitanju krajnje skeptičan. Tačnije, takav je sve dok se u projekat ne uključi premijerova revnosna portparolka (Kristin Scott Thomas), koja ga doživljava kao priču o „dobroj volji“. Ovaj neobičan tim sve stavlja na kocku i kreće na uzvodno putovanje puno vjere i ribe, dokazujući da je nemoguće moguće.

Nedjelja, Cinemax, Ted: Zbog ljubavi u 17:55 (pozicija kanala 353)

Ted Gärdestad je 70-ih godina prošlog vijeka u Švedskoj postigao meteorski uspon do slave – sa 16 godina izdao je svoj prvi singl koji su mu snimili i savršeno izmiksali ABBA-ini producenti, dok su Anni-Frid i Agnetha pjevale prateće vokale. „Tedmanija“ je zahvatila Švedsku i cijela se zemlja divila njegovoj radosti, energiji, talentu i lijepim pjesmama, međutim, uspjeh je nosio i onu lošu, pogubnu stranu. Uporedo sa sukobom sa svojim bratom, Ted-a su sve više remetili i glasovi u njegovoj glavi, rezultirajući odmakom od zbilje. Nevjerovatan uspon Ted-a Gärdestad-a priča je kao nijedna druga u istoriji švedske pop-muzike, a istinit filmski zapis o njemu, u raskošnoj i uzbudljivoj adaptaciji, donosi Hannes Holm.