Pregledali smo sedmični program za vas

Written by

Pregledali smo sedmični program za vas

m:tel IPTV, tv filter| Views: 516

Jesen je i zvanično stigla, a to znači i dolazak perioda u godini kada rado biramo da ostanemo u kući, ali uz odličan televizijski sadržaj. Stoga za vas i ovog ponedjeljak donosimo pregled sedmičnog programa i preporuke šta pogledati u narednim danima.

Utorak, TV 1000, Resident Evil: Drugi svijet u 21:00 (pozicija kanala 300)

Četvrti nastavak super uspješne „Resident Evil“ franšize, ponovno je baziran na popularnoj videoigri. U svijetu koji je razoren zaraznom infekcijom koja svoje žrtve pretvara u Neumrle, Elis (Milla Jovovich) nastavlja putovanje kako bi pronašla i izbavila preživjele. Dok traje njega borba, Elis dobija neočekivanu pomoć od starog prijatelja. Kad stignu u Los Anđeles, gdje ih vodi novi trag, otkrivaju da je grad preplavljen Neumrlima, a Elis i njene saborce očekuje kobna zamka.

Srijeda, Cinestar TV, Hodočasnik: Najbolja priča Paula Coelha u 14:55 (pozicija kanala 301)

Paulo Koeljo je, sa prodanih 165 miliona primjeraka svojih 30 knjiga,  jedan je od najuspješnijih pisaca ikad. Njegova djela su prevedena na 80 jezika i izdana u više od 150 zemalja. „Hodočasnik“ je zapravo nevjerovatna istinita priča o životu Paula Koelja i njegovom putu do pisca, a tek rijetki znaju da je priča njegovog života bolja i od fikcije. Pisac je, naime, imao bliske susrete sa smrću, pobjegao je od ludila, preživio mučenje, patio zbog ljubavi, ispisao istoriju roka u Brazilu, ali nikad nije odustao od svoga sna da uspije kao pisac.

Četvrtak, Prva, Non-stop u 22:00 (pozicija kanala 030)

Američki savezni agent i vazdušni maršal Bil Marks (Liam Neeson) prima seriju prijetećih poruka: svakih 20 minuta biće ubijen jedan putnik, sve dok se 150 miliona dolara ne prebaci na tajni račun u banci. Radnja se odvija na međunarodnom letu iz Njujorka za London, a Marks pokušava spoznati u koga može imati povjerenja. Istovremno, uplašena posada i putnici se pitaju koliko je Marks iskren i da li je zapravo osoba za koju se predstavlja.

Petak, FOX Life, Kako znaš da je ljubav? u 21:00 (pozicija kanala 306)

Džejms L. Bruks, legendarni reditelj i scenarista, donosi šaljiv i romantičan odgovor na pitanje„Kako znaš“? Lisa (Reese Witherspoon), u mometima kada se ruši njen poznati svijet, započinje romansu s Metijem (Owen Wilson), igračem bejzbola iz prve lige i egocentričnim ženskarošem. Lisa u međuvremenu upoznaje Džordža (Paul Rudd), uštogljenog poslovnog čovjeka koji ima problema s ocem (Jack Nicholson), ali i zakonom. I baš kad se učini da je sve propalo, stvari počinju sjedati na svoje mjesto.

Nedjelja, HBO, Miljenica u 20:00 (pozicija kanala 350)

Ovaj film nas vraća u englesku prošlost i prati kraljicu Anu, jednu od manje poznatih monarha Engleske koja je vladala početkom 18. vijeka, i dešavanja na njenom dvoru. Kraljica je poprilično lošeg zdravlja, pa i mentalnog. Zemlju tako iz sjene vodi Sara, kraljičina bliska prijateljica i vješta manipulatorka. S dolaskom bivše aristokratkinje Ebigejl, koja traži posao, sve se mijenja, jer ona ubrzo postaje kraljičina miljenica, a priča poprima odlike tragikomedije. Kraljevske intrige, strast, zavist i izdaju prate brojni prevrati i ironični dijalozi.