Pregledali smo sedmični program za vas

Written by

Pregledali smo sedmični program za vas

m:tel IPTV, tv filter| Views: 561

Pred nama je još jedna sedmica puna odličnih televizijskih sadržaja. Iznova smo pregledali sedmični program za vas i ovaj put vam preporučujemo:

Utorak, CineStar TV, Upoznaćeš visokog, crnog muškarca u 18:55 (pozicija kanala 301)

Film Woody-ja Allen-a prikazuje živote dva bračna para; Alfie-ja (Anthony Hopkins) i Helena-e (Gemma Jones) te njihove kćerke Sally (Naomi Watts) i supruga Roya (Josh Brolin). Kroz radnju filma se prepliću njihove strasti, ambicije i strahovi, koji ih dovode, ne samo u neprilike, već i do ludila. Uz frazu u naslovu, kojom se gatare služe da bi namamile mušterije, ovo ostvarenje uvrnutim humorom pokazuje gdje nas sve mogu odvesti naše zablude.

Četvrtak, Cinemax, Limunada u 10:55 (pozicija kanala 353)

Mara, rumunska medicinska sestra i samohrana majka, udaje se za svog američkog pacijenta Daniel-a, nedugo prije isteka svoje radne vize. Slijedeći američki san za sebe i svog sina, ona se suočava sa seksizmom, ksenofobijom i nostalgijom za domom. Kada se kroz proces dobijanja zelene karte ukaže zloupotreba moći na svim nivoima, logično je da slijedi pitanje – koliko ste daleko spremni da idete kako biste dobili ono što želite?

Petak, FOX Life, Dvije sestre za kralja u 21:00 (pozicija kanala 306)

Natalie Portman i Scarlett Johansson, u glavnim ulogama, vode vas kroz priču o sestrama Boleyn. Mary, pratilja u službi Katarine Aragonske, bila je srećno udana sve dok je njena porodica nije prisilila da postane kraljeva ljubavnica. Iako u prvi mah to odbija, ona zna da mora udovoljiti zahtjevima svoje porodice. Ipak, ona se zaljubljuje u mladog kralja, kojem rađa sina, ali se on okreće drugim ženama. Istovremeno, kako bi zadovoljile ambicije svoje porodice da napreduju u društvu, Mary se povlači kako bi se njena starija sestra Anne mogla dokopati prijestolja i postati kraljica.

Subota, HRT 2, Preživljavanje u divljini: Ubojita mećava u 21:30 (pozicija kanala 041)

Hazen Audel, u potrazi za krdom karibua u pokretu, upušta se u ekspediciju kroz zaleđenu divljinu sjeverne Kanade. Tokom tog velikog izazova, suočava se sa temperaturama daleko ispod nule, jakim mećavama i ledenom rijekom u kraju gdje gospodare vukovi. Kako bi preživio, Hazen je prisiljen ići do krajnjih granica izdržljivosti, oslanjajući se na vještine Indijanaca Cree iz zaliva James.

Nedjelja, HBO, Put kući jednog psa u 20:00 (pozicija kanala 350)

Bella je štene koje dospijeva u dom mladića Lucas-a, koji postaje njeno sigurno utočište. Kada ih razdvoje, Bella otpočinje epsko putovanje dugo 650 kilometara kako bi se ponovo sastala sa svojim voljenim vlasnikom. Na tom putu, ona upoznaje nekoliko novih prijatelja, u čije živote unosi zrnce utjehe i radosti.