Pregledali smo sedmični program za vas

Igrani i dokumentarni filmovi, ali i sadržaj kojim vas vodimo na novo gastro putovanje, preporuke su koje izdvajamo ovog ponedjeljka, kada smo iznova za vas pregledali sedmični program. Pa, uživajte!

Utorak, Cinemax, Kabulske lastavice u 18:35 (pozicija kanala 353)

Ljeto 1998. Kabul je pod vlašću talibana. Mohsen i Zunaira mladi su i zaljubljeni. Uprkos svakodnevnom nasilju i bijedi, žele vjerovati u bolju budućnost. Oboje su izgubili posao kao pravnik i univerzitetska profesorica i teško sastavljaju kraj s krajem. Moraju prodati ono malo imovine da bi kupili hranu. Ipak, odlučni su da zadrže svoje moderne vrijednosti. Jednog dana, kamenovanje. Zatim čin poniženja. Onda borba. I život se neopozivo mijenja…

Srijeda, TV 1000, Churchill: The Hollywood Years u 21:00 (pozicija kanala 300)

Američki filmski producenti odlučuju snimiti film o Drugom svjetskom ratu. Kada tokom prvog dana snimanja shvate da je glavni glumac starac sa cigarom, odlučuju ga zamijeniti za ime koje će lakše prodati: zvijezdu njihovog prethodnog filma taktično nazvanog PUMP.

Petak, 24 Kitchen, Brza kuhinja Marry Berry u 16:00 (pozicija kanala 505)

Mary Berry jedna je od najfascinantnijih osoba u svijetu medijske gastronomije. Završila je pariški Cordon Bleu, a potom godinama radila kao ambasadorica brendova za britansku industriju kuhinjske opreme. Sredinom šezdesetih počela je uređivati gastronomske rubrike u engleskim ženskim magazinima, a u ovom serijalu pokazuje kako kuhati brzo a da to ne bude fast food.

Subota, National Geographic, Posljednji led u 22:00 (pozicija kanala 401)

Vijekovima su Inuiti živjeli na zaleđenom okeanu. Sada, kad klimatske promjene tope morski led nevjerovatnom brzinom, a otvorena more se iskorištavaju, ravnoteža između zajednice, zemlje i divljih životinja je ugrožena.

Nedjelja, HBO, U lockdown-u u 21:00 (pozicija kanala 350)

Nakon nedavnog prekida Linda (Anne Hathaway) i Paxton (Chiwetel Ejiofor) nađu se na nesrećnom raskršću kada ih obavezan londonski lockdown, usljed COVID-19, prisili da ostanu pod istim krovom. Dok nove odgovornosti ostavljaju uspješnu direktoricu marketinga Lindu, razočaranu korporativnim svijetom, Paxton, kreativac kriminalne prošlosti, je na odmoru. Potpomognuti poezijom i obilnim količinama vina, njihovi napori za miran suživot pomoći će im da ponovno otkriju slobodne duhove kakvi su nekada bili – i postanu opijeni neočekivanom prilikom za visokorizičnu krađu nakita.