Pregledali smo sedmični program za vas

Filmovi, serije, dokumentarni zapisi… iznova smo pregledali sedmični program za vas i evo šta smo izdvojili:

Utorak, FOX Life, Dobra bitka u 22.55 (pozicija kanala 306)

„Dobra bitka“ nastavlja se godinu dana nakon događaja iz posljednje epizode „Dobre žene“”. U novoj seriji, velika financijska prevara uništi ugled mlade advokatice Maije Rindell i istovremeno izbriše ušteđevinu njene mentorke i kume Diane Lockhart. Otjerane iz „Lockharta i Leeja“, one se pridružuju Lucci Quinn u jednoj od najeminentnijih čikaških advokatskih kompanija.

Srijeda, 24 Kitchen, Kuvajte kao Italijani u 16.00 (pozicija kanala 505)

Italijanima je hrana važna poveznica s korijenima i ključno im je očuvati tradicionalnu kuhinju. Silvia i Lina pripremaju cijenjenu ragu napolitanu te staru antipasto poslasticu za sva čula. Iz Italije se uključuje mama za desert od Penattonea.

Četvrtak, CineStar TV, Mladi Karl Marx u 21.10 (pozicija kanala 301)

Sa 26 godina, Karl Marx sa svojom suprugom Jenny kreće u izgnaništvo. Oni se u Parizu 1844. nađu s mladim Friedrichom Engelsom, sinom vlasnika fabrike, koji je studirao gnusan početak engleskoga proletarijata. Engels, pomalo kicoš, dodaje Karlu Marxu nedostajali dio da stvori novu viziju svijeta. Zajedno, između cenzure i policijskih prepada, racija i političkih prevrata, predsjedavaće stvaranjem radničkoga pokreta, koji je do tada bio neorganizovan. To će prerasti u najkompletniju teorijsku i političku promjenu svijeta od renesanse, koju vode, protivno svim očekivanjima, dva briljantna, drska i oštroumna mladića iz dobrih porodica.

Petak, Cinemax, Pljačka u Budimpešti u 21.20 (pozicija kanala 353)

Nakon prijateljeve smrti bogati, ali nesrećni arhitekta Marcell i njegovi gubitnički prijatelji iz djetinjstva odluče da se udruže kako bi prijatelju ispunili posljednju želju i prošvercovali njegovu groznu sliku na najugledniju aukciju u Budimpešti. Iznenada veče krene mračnim i tragičnim putem, što prisili Marcella da donese odluku: hoće li ponovno ostaviti prijatelje ili će se zauzeti za njih i pomoći im u najluđem podvigu njihovih života…

Nedjelja, HBO, Mulan u 20.00 (pozicija kanala 350)

Kad kineski car izda dekret po kojem jedan muškarac u svakoj porodici mora služiti carskoj vojsci kako bi odbranili zemlju od sjevernih napadača, Hua Mulan, najstarija kćerka časnog ratnika, istupa umjesto svog bolesnog oca. Maskirajući se kao muškarac, Hua Jun prolazi iskušenja na svakom koraku svog puta te mora da nauči iskoristiti svoju unutrašnju snagu i prihvatiti svoj istinski potencijal. Na ovom epskom putovanju ona će se transformirati u časnu ratnicu i steći poštovanje zahvalne nacije… ali i ponosnog oca.