Pregledali smo sedmični program za vas

Iznova smo pregledali sedmični program za vas i evo koje vam filmove, serije i zanimljive dokumentarce i emisije preporučujemo ovaj put:

Ponedjeljak, Superstar TV, Bush u 23.55 (pozicija kanala 006)

Biografski film Olivera Stonea prati život Georgea W. Busha, jednog od najkontroverznijih predsjednika u istoriji SAD. Od njegovih razuzdanih i bezbrižnih dana na koledžu, do vojne službe, guvernature Teksasa i uloge u naftnoj industriji, kandidature za predsjednika 2000-te, prve četiri turbulentne godine i na kraju ponovne izborne kampanje.

Srijeda, National Geographic, Svjedočanstvo: Japanska katastrofa u 21.00 (pozicija kanala 401)

Potres magnitude 9,0 pogodio je 11. marta 2011. godine 120 km od istočne obale Japana. Izdano je upozorenja za cunami. Uskoro su veliki talasi udarili u obalu i rušili sve pred sobom. Ovo je rekonstrukcija događaja kroz oči onih koji su ih doživjeli.

Četvrtak, HBO, Zločin vijeka – 1. dio u 21.30 (pozicija kanala 350)

Dvodijelni dokumentarac u režiji dobitnika „Emmyja“ i „Oscara“ Alexa Gibneyja, oštra je optužba velikih farmaceutskih kompanija, političkih operativaca i vladinih propisa koji omogućavaju prekomjernu proizvodnju, bezobzirnu distribuciju i zloupotrebu sintetičkih opijata. Istražujući porijeklo, opseg i posljedice jedne od najrazornijih javnozdravstvenih tragedija našeg doba, s pola miliona smrtnih slučajeva od predoziranja samo ovog vijeka, film otkriva da američka epidemija opioida nije kriza javnog zdravstva koja se pojavila niotkuda.

Subota, CineStar TV, Čudo u 21.00 (pozicija kanala 301)

Zasnovanona bestseleru “New York Timesa”, Čudo je nevjerojatna inspirativna topla priča o Augustu Pullmanu, dječaku s teškim genetskim poremećajem zbog kojeg od rođenja ima unakaženo lice i glavu. Nakon 28 operacija zbog kojih nikad nije mogao normalno pohađati školu, s deset godina ga roditelji ipak upisuju u peti razred osnovne škole Beecher. Auggie u školu kreće s puno straha i nevjerice i boji se kako će svakodnevno biti izložen pogledima, zgražanju i komentarima svojih školskih prijatelja. Topla i dirljiva priča puna ljudskosti i nade!

Nedjelja, 24 Kitchen, Kraljica čokolade u 18.00 (pozicija kanala 505)

Kirsten Tibballs je najpoznatija australijska i međunarodno priznata slastičarka i stručnjakinja za čokoladu. Upravo iz navedenih razloga u Masterchefu je dobila i nadimak Kraljica čokolade. Ova emisija od 13 dijelova će inspirisati gledaoce inovativnim trikovima i domišljatim kreacijama kako bi promijenili svoju kuhinju. Profesionalni savjeti s efikasnim prečacima omoguće i neiskusnim kuvarima da zadive svoje goste. Važno je napomenuti da je većinu ovih slastica moguće pripremiti za manje od 20 minuta! Rezultat će biti nevjerovatnog okusa i prekrasnog izgleda.