Pregledali smo sedmični program za vas

Od filmova, pa i za najmlađe, do serija, dokumentarnih i putopisnih ostvarenja, i ovog ponedjeljka smo pregledali sedmični program za vas i evo šta izdvajamo:

Ponedjeljak, 24 Kitchen, Umijeće življena u 22.10 (pozicija kanala 505)

Niklas Ekstedt istražuje tajnu života du#eg od 100 godina. Putuje u šest svjetskih “plavih zona” – regije kao što su Sardinija, Kostarika i Okinava, u potrazi za receptom za dug i zdrav život.

Utorak , Natonal Geographic, Sjeverna Koreja iznutra: Sljedeći vođa u 21.00 (pozicija kanala 401)

Sjevernu Koreju vodi jedna porodica već više od 70 godina, prisvojivši božansko pravo da vladaju. Ko je sljedeći vođa?

Četvrtak, FOX Life, Novi Amsterdam u 23.50 (pozicija kanala 306)

Inspirisana Bellevueom, najstarijom javnom bolnicom u Americi, ova jedinstvena medicinska drama prati briljantnog i šarmantnog doktora Maxa Goodwina, najnovijeg direktora te ustanove, koji pokušava smanjiti birokratiju i poboljšati medicinsku njegu.

Petak, HBO 2, Četvoro djece i stvor u 19.00 (pozicija kanala 351)

Novi par Alice (Paula Patton) i David (Matthew Goode) vode svoju ne baš oduševljenu djecu na porodični odmor u vikendicu u Cornwallu kako bi se prvi put upoznali. Odmor kreće u neočekivanom smjeru kada djeca otkriju čarobnog (i vrlo mrzovoljnog) Psammeada na lokalnoj plaži, stvorenje koje ima moć da ispuni želje. Upoznaju i lokalnog čudaka Tristana (Russell Brand) koji želi zatočiti Psammead radi lične koristi. Avantura koja uslijedi ujedini novu braću i sestre i nauči ih da prihvate novopronađenu sreću svojih roditelja.

Nedjelja, HBO, Ostrvo fantazija u 21.35 (pozicija kanala 350)

Na Blumhouseovu Ostrvu fantazija zagonetni gospodin Roarke (Michael Peña) ostvaruje tajne snove svojih srećnih gostiju u luksuznom, ali zabitom tropskom odmaralištu. Ali kad se maštarije pretvore u noćne more, gosti moraju riješiti misteriju ostrva kako bi izvukli živu glavu. U glavnim ulogama su Maggie Q, Lucy Hale, Austin Stowell, Jimmy O. Yang i Ryan Hansen.