Pregledali smo sedmični program za vas

Septembar nam je donio najbolje TV naslove, od kojih izdvajamo filmove i serije za maksimalno uživanje! Pogledajte sedmični program!

Ponedjeljak, Superstar TV, Salt u 21.55 (pozicija kanala 006)

Evelyn Salt (Angelina Jolie) je agentica CIA. Kada biva optužena da je ruski agent, kreće u bijeg kako bi očistila ljagu sa svog imena i dokazala svoju odanost. Koristeći sve svoje vještine i godine iskustva koje je stekla kao tajna agentica, mora pobjeći progoniteljima i zaštititi svoju porodicu. Inače će najmoćnija svjetska sila izbrisati svaki trag njenog postojanja. A kako su njeni pretpostavljeni uvjereni da ona želi izvršiti atentat na predsjednika, ona je i u trci s vremenom kako bi otkrila identitet pravog izdajice.

Utorak, TV1000 Balkan, Društvena mreža u 15.55 (pozicija kanala 322)

Jedne noći 2003. harvardski student i genije kompjuterskog programiranja Mark Zuckerberg sjeda za kompjuter i počinje raditi na novoj ideji. Šest godina i 500.000.000 prijatelja poslije, on je najmlađi milioner u istoriji.

Svako doba ima svoje vizionare, ali to se rijetko događa bez borbe oko toga šta se tačno dogodilo i ko je sve prisustvovao stvaralačkom trenutku. „Društvena mreža“ opisuje jedan takav trenutak u kojem je nastao Facebook kroz sukobljena stajališta mladih genijalaca koji tvrde da su svi prisustvovali njegovom začetku. Radnja filma vodi nas od hodnika Harvarda do kancelarije u Palo Altu, prikazujući vrtoglave prve dane stvaranja fenomena koji je promijenio kulturu te prvo spojio, a poslije razdvojio grupu mladih revolucionara.

Srijeda, Fox Life, Zašto žene ubijaju u 21.00 (pozicija kanala 329)

Antologijska serija „Zašto žene ubijaju“ detaljno prati živote žena u tri različita vremenska perioda čije je živote promijenila bračna nevjera. Teška izdaja ljubavi pokrenula je niz događaja u svjetovima kućanice iz 60-ih, pripadnice visokog društva iz 80-ih i pravnice iz 2018. koji završavaju oduzimanjem života.

Godine 1984. vrckasta vlasnica umjetničke galerije Simone (Lucy Liu) priređuje lude i ekstravagantne partije za svoje bogate prijatelje i klijentelu. Njen naizgled savršen život okreće se naglavačke kad sazna kako ju je njen treći suprug prevario s mlađim muškarcem.

Četvrtak, Discovery Channel, Kraljevi ruševina u 16.30 (pozicija kanala 402)

Robert Kulp i Mike Whiteside suvlasnici su firme arhitektonskih operacija spašavanja te preuređivanja kuća i zgrada osuđenih na rušenje. Njihov je cilj očuvati izvanrednu američku prošlost skrivenu unutar tih starih struktura prije nego što se zauvijek izgube. U prvoj epizodi Robert i Mike sa svojom ekipom spašavaju kuću Izard, dvospratnicu izgrađenu krajem 19. vijeka.

Petak, National Geographic, Testiranje viralnog u 18.00 (pozicija kanala 401)

Internet je pun snimaka amaterskih vratolomija koji prikazuju nevjerovatna djela hrabrosti, vještine ili čistog idiotizma. Inženjer Tim Shaw otkriva istinu koja stoji iza tih snimaka.

U prvoj epizodi ovog serijala Tim Shaw i Buddy Munro odlučuju da izrade kancelarijsku stolicu s dva motora i pokušavaju saznati da li je njemačka fudbalska ekipa zaista izvela udarac nevjerovatne brzine ili je to neka urota.

Subota, HBO, Ljepotica i zvijer (2017) u 16.10 (pozicija kanala 350)

Mladog princa zarobljenog u obliku zvijeri može osloboditi samo prava ljubav. Njegova možda jedina prilika stiže kad upozna Belle (Emma Watson), jedinu djevojku koja je posjetila dvorac otkako je začaran.

Priča i likovi koje poznajete i volite oživljeni su ovoj adaptaciji animiranoga klasika „Ljepotica i zvijer“, kinematografskog događaja koji slavi jednu od omiljenih priča ikad ispričanih.