Pregledali smo sedmični program za vas

Bogati m:tel IPTV opus nudi zanimljive sadržaje za sve generacije, a mi izdvajamo i preporučujemo neke od njih.

Utorak, DOX TV, Sklonište u 7.53 (pozicija kanala 405)

Zima provedena u skloništu za beskućnike u Lozani. Na ulazu u ovaj skriveni bunker svake noći se odvija isti dramatični ritual, koji dovodi do povremenih nasilnih sukoba. Čuvari imaju težak zadatak da „sortiraju siromašne“; prvo žene i djeca, muškarci kasnije, ako ima mjesta. Iako sklonište može da primi 100 ljudi, smiju da uđu samo 50 „izabranih“ da dobiju topli obrok i krevet. Ostali znaju da će noć biti duga.

Srijeda, Minimax, Balto 3: Na krilima promjene u 8.00 (pozicija kanala 204)

U bespućima Aljaske dogodiće se neviđena trka. Baltov sin Kodi radi za američku poštansku službu i jako voli svoj posao. Zajedno s novim prijateljima Dustyjem, Kirbyjem i Ralphom, Kodi se uvijek dobro zabavlja na zadatku. Jednog dana, na Kodijevo oduševljenje, avion sleti u Nome. Pilot Duke ponudi građanima da, umjesto pasa, poštu raznosi avion, a to zabrine pse da će ostati bez posla. U međuvremenu, gusan Boris se zaljubi u gusku Stellu, koja ga traži da poleti s njom, ali Boris se boji visina. Balto 3 najmlađima donosi zgode i nezgode omiljenog mješanca i njegove porodice.

Četvrtak, 24 Kitchen, Francuski regionalni recepti Michela Rouxa u 13.00 (pozicija kanala 505)

Michel Roux nastavlja svoju kulinarsku pustolovinu tražeći najbolje proizvode koje može donijeti u svoju kuhinju. Ovoga puta posjećuje farmu svinja u potrazi za najboljim komadom mesa koji će koristiti za ukusnu svinjetinu Provencale.

Petak, FOX, Lara Croft: Tomb Raider u 21.00 (pozicija kanala 305)

Stvoren prema popularnoj videoigri, film prati pustolovine Lare Croft (Angelina Jolie) koja putuje na egzotične lokacije u potrazi za blagom i artefaktima u katakombama drevnih grobnica i ruševinama drevnih carstva. Lara Croft prava je britanska aristokratkinja odgajana u školama za djecu elite. Uprkos uzbudljivoj profesiji i životu bogatašice, Lara čezne za svojim ocem, lordom Croftom, nakon je čije smrti ostala siroče. Uoči nebeskog događaja koji će, takođe, obilježiti godišnjicu smrti lorda Crofta, Lara se sukobljava sa drevnom organizacijom zvanom Illuminati, koju predstavlja zlokobni Powell, u potrazi za drevnom relikvijom koja ima moć nad vremenom, čak i nad samom smrću.

Subota, TV 1000, Biće krvi, u 21.00 (pozicija kanala 308)

Film Biće krvi smješten je na zapaljivoj granici Kalifornije tokom naftnog buma na prelazu 19. U 20. vijek. Priča prati život Daniela Plainviewa (Daniel Day-Lewis) koji se iz klonulog rudara iz rudnika srebra i samohranog oca sopstvenim naporima preobražava u naftnog magnata. Kada Plainview dobije tajanstvenu dojavu da se na Zapadu nalazi gradić gdje okean nafte izbija iz tla, on se uputi sa svojim sinom, H.W.-om, kako bi okušali sreću u prašnjavom Malom Bostonu. U tom siromašnom gradiću oni ostvare sreću. Ipak, iako naftni izvor povećava njihovo bogatstvo, ništa neće ostati isto dok se sukobi zaoštravaju, a svaku ljudsku vrijednost, pa čak i vezu između oca i sina, ugrožavaju korupcijai prevara.