m:tel TV sedmični program

Written by

Pregledali smo sedmični program za vas

m:tel IPTV, tv filter| Views: 92

Iz bogate m:tel IPTV ponude za vas smo izdvojili zanimljive sadržaje koji zaslužuju pažnju ove sedmice. 

Ponedjeljak, Prva TV, Radna akcija sa Tamarom u 21.05 (pozicija kanala 005)

Četrnaest porodica i jedna osnovna škola koje se nalaze na jugu Srbije dobijaju renovirane enterijere. Ekipa emisije odlučila je da i ovu sezonu provede na jugu Srbije jer je u pitanju velika teritorija sa koje dobijaju najviše prijava putem elektronske pošte i društvenih mreža. Oko 1700 kvadrata renovirano je po raznim vremenskim uslovima, uz brojne avanture u kojima će gledaoci i ove jeseni uživati, ali možda i saznati nešto što nisu znali o određenom mjestu. Pored građevinskih radova, u emisijama će se prikazivati prirodne ljepote, narodna tradicija i kulturne vrijednosti tog kraja.

Utorak, Dox TV, Marilyn, konačna istina u 21.49 (pozicija kanala 405)

Yves Montand, Arthur Miller, John F. Kennedy: lista Marilyninih ljubavnika i muževa je dugačka i mnogima poznata. Ali jedini muškarac koga Marilyn Monroe nikada nije uspjela pronaći, iako ga je cijeli život tražila, bio je njen otac. Nakon više od dvije godine istraživanja, zahvaljujući pramenu kose Marilyn Monroe, uspjeli su izdvojiti hromozome iz očeve loze glumice i uporediti ih s potomcima muškaraca s kojima je Marilynina majka bila u vezi u to vrijeme. Ovo naučno i istorijsko istraživanje odvešće nas na putovanje od Sjedinjenih Država do Engleske i Francuske i skinuti veo s jedne od posljednjih tajni Marylin Monroe: okrićemo ko je bio njen biološki otac.

Srijeda, National Geographic, Prvi stanovnici Aljaske: Zemlja predaka u 17.00 (pozicija kanala 401)

Autohtoni narodi Aljaske oslanjaju se na lekcije i vrijednosti svojih predaka kako bi prikupili resurse za preživljavanje za svoje porodice i komšije. Dokumentarna serija prati izvorne stanovnike koji upražnjavaju drevnu mudrost, tehnike lova, izgradnje objekata i preživljavanja, kako bi osigurali svoj opstanak sljedećih hiljadu godina. Autohtoni narodi Aljaske moraju se prilogađavati i promjeni klime koristeći vrijednosti iz prošlosti kao smjernice za budućnost.

Četvrtak, HBO, 38 koševa u Madison Square Gardenu 21.55 (pozicija kanala 350)

Kratki dokumentarni film koji istražuje kulturni uticaj NBA igrača Džeremija Lina i kulturni fenomen poznat kao „Linsanity“ koji je 2012.  zaludio Njujork i sportski svijet. Lin je bio rezervni igrač za osam ekipa tokom devet sezona u ligi. Ipak, vrijeme koje je proveo u Njujorku nikad se neće zaboraviti – uzbudljiv bljesak uspjeha vrhunac je imao kada je Lin postigao 38 poena Los Anđeles Lejkersima Kobea Brajanta u Medison Skver Gardenu.  Ovaj dobro osmišljen, zabavan i promišljen dokumentarac nudi uvid u Linov trenutak slave, uglavnom izgrađen oko intervjua s Linom, njegovim saigračima i nizom drugih ličnosti.

Petak, Superstar TV, Odbjegli Đango u 23.50 (pozicija kanala 006)

Na američkom Jugu dvije godine prije Građanskoga rata, u filmu Džejmi Foks glumi Đjanga, roba čija ga brutalna prošlost s bivšim robovlasnikom dovede licem u lice s njemačkim lovcem na glave, dr. Kingom Šulcom. Šulc je na tragu braće Britl, a samo ga Đango može dovesti do plijena. Neortodoksni Šulc pridobije Đanga s obećanjem da će ga pustiti kad ulovi Britlove – mrtve ili žive. Bruseći svoje sposobnosti, Đango ostaje usredsređen na jedan cilj: da pronađe i spasi Brumildu, ženu koju je davno izgubio u trgovini robljem. Nakon niza događaja Đango i Šulc će morati birati između nezavisnosti i solidarnosti, između žrtve i preživljavanja.