Written by

Pregledali smo sedmični program za vas

m:tel IPTV| Views: 358

guarding Tess

Početak radne sedmice će vam lakše pasti ukoliko se dobro nasmijete. Upravo zato, u ponedjeljak 11. maja u tačno 21:00 na programu Pink Comedy pogledajte film „Čuvajući Tess“. Doug Chesnic je agent tajne službe koji mnogo voli svoj posao, ali mu u zadnje tri godine kida živce. Razlog za to je gospođa o čijoj bezbjednosti mora da brine. Ona je Tess Carlisle, nekadašnja prva dama, udovica bivšeg američkog predsjednika. Iako je poznata kao diplomata i filantrop, Tess tretira Douga kao da je njena sluga i traži da joj donosi doručak u krevet ili da popravlja sitne kvarove po kući. U slučaju da se Doug pobuni, Tess odmah zove svog prijatelja, trenutnog predsjednika Sjedinjenih Američkih Država. Kada se trogodišnji ugovor približi kraju, Douga čeka veliko iznenađenje; čangrizava Tess je odlučila da on ostane pored nje. U glavnim ulogama su se našli legendarna Shirley MacLaine kao Tess i Nicolas Cage kao Doug, a pored njih u filmu igraju još i Austin Pendleton, Edward Albert, James Rebhorn i Richard Griffiths.

Ribari iz Gloucestera, države Massachusetts, već godinama love tunu s plavom perajom čija se vrijednost procjenjuje na nevjerovatnih 20 000 dolara. Dokumentarna serija „Opaka tuna“ u epizodi „Zagrizlo je“ koja je na programu National Geographic u utorak 12. maja sa početkom u 18:00 donosi uzbudljivu priču o ovom lovu. Vidjećete koliko su ovi ribari posvećeni svom zadatku, a jedan od njih je skoro završio u vodi kada je opaka tuna zagrizla mamac.

Svaka porodica ima svoje bubice, a posebno Raymondova. U četrnaestoj epizodi sedme sezone serije „Svi vole Raymonda“ Robert napokon skuplja hrabrost da zaprosi svoju djevojku Amy. To je zasad rekao samo svom mlađem bratu Raymondu i pod uticajem treme, počne ga moliti da ide s njim u kuću Amyinih roditelja. Kako će proći prosidba, pogotovo kada se uzme u obzir činjenica da su Amyini roditelji dosta konzervativni saznaćete ako u srijedu 13. maja u 17:30 prebacite na kanal FOX.

Ukoliko volite kriminalističke trilere sa dozom fantastike koji će vas ostaviti bez daha, onda svakako u četvrtak 14. maja na kanalu Cinemax u 21:30 pogledajte film „Drugi život Richarda Kempa“. Inspektor Richard Kemp već dvadesetak godina pokušava da uhvati serijskog ubicu. Kada se na njegovim vratima pojavi psihologinja Helene i kaže da je vidjela najnoviji zločin ubice, stvari dobiju potpuno novi tok dešavanja. Richard se zaljubljuje u Helene i dok zajedno rade na rasvjetljavanju slučaja, misteriozno se oboje transportuju u prošlost, i to na mjesto prvog ubistva čime su dobili drugu priliku da uhvate strašnog zločinca. Režiju potpisuje Germinal Alvarez, a glavne uloge tumače Jean Hughes – Anglade kao inspektor Richard Kemp i Melanie Thierry kao Helene.

Kao i svake subote, tako i 16. maja u 16:30 budite uz program Alternativne televizije i pogledajte 47. izdanje emisije „m:agazin“. Otkrićemo Vam kako će izgledati Internet konekcija u budućnosti i za šta služe pametni sefovi. U rubrici „Mobilni svijet“ predstavljamo vam Lumiu 930, a ovog puta imamo priče o dva različita robota. Tako ćete upoznati Jibu, pravog porodičnog robota kojeg možete svuda nositi sa sobom i Kiroboa koji se sprema da osvoji svemir. Saznaćete i sve o kampanji za bezbjednost u saobraćaju, kao i šta sve kompanija „Google“ radi da bi produžila ljudski život. I ove subote vas kroz sve zanimljive priče iz svijeta nauke i tehnologije vode Brankica Stojanović i Jelena Babić, a ako budete pažljivo slušali, moći ćete osvojiti i vrijednu nagradu. Sve svoje želje i prijedloge vezane za emisiju „m:agazin“ možete slati na adresu magazin@mtel.ba .