Written by

Priprema li Samsung novu seriju telefona?

iza ugla, mobilni svijet| Views: 512

Priča o Samsung-ovom telefonu Galaxy A90 je, moglo bi se reći, neobična.

 

Pije svega nekoliko mjeseci izgledalo je da nam stiže telefon Samsung Galaxy A80, a onda je najavljeno da je ipak u pitanju model A90. Različiti navodi su ukazivali na to da se očigledno radi o različitim uređajima, ali i pitanja priprema li Samsung novu seriju telefona?

To nas dovodi do posljednje informacije – da će A90, model pod brojem SM-A90x, biti dio potpuno nove serije mobilnih telefona Galaxy R. Samsung, navodno, u planu ima dva telefona iz pomenute serije, a upravo je A90 model koji bi prvi bio predstavljen.

Za sada se, bar prema navodima iz pojedinih IT izvora, zna da bi oba modela imala veliki ekran te trostruku kameru. Uz to, jedan od modela bi, kada već spominjemo kameru, trebalo da ima „jedinstvene fukcije“, iako za sada nije poznato da li se to odnosi na dizajn, raspored ili nešto treće.

Prema nekim navodima, A90 će imati 45W punjenje. Ako uzmemo u obzir da Samsung za modele iz porodice Galaxy S10, baš kao i sve svoje vodeće modele u posljednjih nekoliko godina, podržava bežično punjenje od 15W, ukoliko se ta najava i obistini, to će biti ozbiljan iskorak. Kako je ranije najavljeno, i Note10 Pro bi takođe trebalo da ima punjenje od 45W, tako da će, kako trenutno stvari stoje, bar jedan Samsung-ov uređaj podržavati tu tehnologiju.