Procurile specifikacije nadolazećeg smartfona OnePlus 11

Written by

Procurile specifikacije nadolazećeg smartfona OnePlus 11

iza ugla, mobilni svijet| Views: 59

OnePlus 11, koji bi trebao biti lansiran početkom naredne godine, imaće vrhunske karakteristike. 

To se može zaključiti iz informacija koje cure iz kompanije, a prema kojima će ovaj telefon pokretati novi Qualcomm-ov procesor Snapdragon 8 Gen 2, uparen sa impresivnih 16 GB RAM-a i najnovijom UFS 4.0 memorijom.

OnePlus 11 bi trebao imati 6,7-inčni zakrivljeni ekran FHD+ rezolucije, sa osvježavanjem od 120 Hz, na kojem će se u gornjem lijevom uglu nalaziti punch hole prorez selfi kamere. Prednja kamera trebala bi biti rezolucije 32 MP. Očekuje se da će OnePlus 11 imati tri zadnje kamere s Hasselblad tehnologijom, glavnu od 50MP, ultraširoku od 48MP i telefoto kameru od 32 MP.

Što se tiče baterije, i ona je vrhunska, kapaciteta 5.000 mAh, s podrškom za 100W žičano i 50W bežično punjenje. Tipsteri tvrde da će ovaj smartfon koristiti OxygenOS 13 baziran na Androidu 13.

Kako navodi Digital Chat Station, telefon će imati keramičko kućište ugrađeno u metalni okvir. Kompanija je i ranije koristila keramiku na pametnim telefonima, jer izgleda moćno, iako je zbog nje uređaj nešto teži. Da li će sve biti baš ovako kako mediji prenose, ostaje da vidimo. OnePlus 11 bi trebao biti predstavljen do kraja godine, a očekuje se da će u prvim mjesecima 2023. stići na kinesko tržište.

OnePlus telefone možete pronaći u bogatoj m:tel ponudi.