Written by

Procurili novi detalji o nadolazećem iPhone 11

iza ugla, mobilni svijet| Views: 870

Apple se uveliko sprema za lansiranje iOS 13 na svom WorldWide Developer Conference 2019 , a u međuvremenu se u bazi podataka Evroazijske ekonomske zajednice (EEC) pojavilo 11 novih iPhone-a.

Nema sumnje da su ovo telefoni iz serije za 2019. godinu koji će naslijediti iPhone XS, XS Max i XR. Možda ste pomislili da će Apple predstaviti 11 novih telefona ali ipak ne, jer kompanija koristi različite kodove za različite verzije istog telefona. Očekuje se da će ovogodišnji modeli imati manje izmjene u dizajnu, a dva vodeća telefona imaće velike OLED ekrane – 5.8-inča za standardni i 6.5-inča za Pro/Plus varijantu. Izrez u ekranu je i dalje prisutan, a prema medijskim izvještajima pominje se poboljšana Face ID funkciju, kao i značajna unapređenja stereo zvučnika.

Kada su u pitanju kamere, već znamo da će ovogodišnji iPhone-i imati tri kamere na zadnjoj strani – standardnu, telefoto i ultraširoku. Širokougaona kamera bi trebalo da omogući pregled od 120 stepeni. Apple će na poleđini implementirati i poboljšani LED blic, a pored ovoga, izbočina za kameru će biti značajno manja nego na prethodnim generacijama telefona.

Što se tiče iOS 13 funkcija, očekuje se da će Dark Mode biti sistemski ugrađen i da će se primjenjivati na eksterne aplikacije. Međutim, Apple će se fokusirati na tamniju sivu umjesto na pravu crnu pozadinu, kako se prethodno i očekivalo.

Već 3. juna biće predstavljen iOS 13, pa se pretpostavlja da će tada biti poznati i neki novi detalji o modelima iz serije iPhone 11.