Procurili su podaci o telefonu Samsung Galaxy A03s

Neznatno poboljšanje funkcija u odnosu na prethodnika zasad je sve što je poznato o Galaxy A03s modelu, te treba pričekati više informacija da bismo mogli da ocijenimo novi Samsung telefon.

Jedan od najpristupačnijih Samsung-ovih pametnih telefona – Galaxy A02s, popularan među korisnicima koji traže dobar omjer cijene i kvaliteta, dobija nasljednika. Nova verzija ovog modela je nazvana, a kako drugačije nego Galaxy A03s.

Ključne specifikacije su poznate i otkrivaju informacije o tome šta možemo očekivati. Prije svega, telefon će sadržavati bočno postavljeni čitač otiska prsta i USB-C priključak na dnu.

IPS LCD ekran veličine 6,5 inča imaće kameru od 5 MP, dok će se sa stražnje strane nalaziti glavna kamera od 13 MP potpomognuta sa dvije jedinice od 2 MP. Jedna je namijenjena za otkrivanje dubine, a druga za makro fotografiju. Međutim, tu nije došlo do nekih promjena jer istu konfiguraciju kamera ima i Samsung Galaxy A02s.

Još nemamo podatke o cijeni niti o datumu kada će se naći na tržištu, ali više nego dobar prethodnik u je dostupan u m:tel ponudi po odličnoj cijeni! Dolazi sa 3 GB RAM-a i 32 GB interne memorije, posjeduje ekran od 6,5 inča i čitač otiska prsta te podržava brzo punjenje baterije.

Svakako treba sačekati da se ova nova verzija pojavi na tržištu jer tek tada će se moći uraditi pravo poređenje ova dva modela.