Prodaja potvrdila - pametni telefoni nisu uspjeli uništiti GoPro kamere

Written by

Prodaja potvrdila – pametni telefoni nisu uspjeli uništiti GoPro kamere

m:ovo m:ono, tehnologija| Views: 490

Iako je u jednom momentu (možda) djelovalo da će pametni telefoni, čije su kamere sve bolje, ugroziti popularnost GoPro kamera, prodajni podaci govore suprotno.

Naime, potražnja za GoPro kamerama je veća nego ikada, saopšteno je iz te kompanije.

Taj pozitivni bilans je „zakotrljao“ model Hero 7 Black, koji je dostupan i u m:tel ponudi, a samo ga dodatno intenzivirao nedavno objavljeni Hero 8 Black.

Uz svoje osnovne kamere, kompanija nastoji da proširi ponudu, a jedan od primjera je novi GoPro Max, 360-stepena kamera koja je daleko jednostavnija za upotrebu od svog prethodnika, modela GoPro Fusion.

Uz to, iz kompanije su saopštili i da imaju 300.000 novih aktivnih pretplatnika na GoPro Plus-u, njihovoj „cloud storage“ usluzi, koja obuhvata i povlastice poput popravki uređaja. To je povećanje od 66% u odnosu na ovaj period prošle godine, a naredne godine planiraju udvostručiti broj pretplatnika.

Takođe, GoPro dobar dio svog uspješnog poslovanja duguje impresivnoj distributivnoj mreži u maloprodaji, tokom posljednje decenije. Kompanija nastavlja da bilježi sve veću potražnju na svom sajtu, gdje je prodaja ovog oktobra uvećana za 50% u odnosu na isti mjesec 2017. godine.