Razer pametna maska stiže krajem godine

Project Hazel je pametna, ekološki održiva, udobna, pa čak i personalizovana maska koja stiže iz kompanije Razer.

Koliko bi mogla da košta, još uvijek nije poznato. S obzirom na to da je dizajnirana za maksimalnu zaštitu te da nijedan detalj nije prepušten slučaju, možda neće biti pristupačna široj populaciji, što ne znači da kao dugoročna investicija neće biti isplativa.

Naime, ona dolazi sa zamjenjivim N95 filterima i prozirnim prednjim poklopcem koji olakšava komunikaciju sa sagovornicima. Osim toga, posjeduje silikonske ivice koje savršeno prianjaju uz lice u području usta i nosa, sprečavajući prodor mikroorganizama.

Maska će uz vanjska RGB svjetla takođe imati premaz protiv maglice i unutrašnju rasvjetu, tako da lice može biti vidljivo čak i u mraku. Omogućiće dobru ventilaciju, sterilizaciju kao i mikrofon i malo pojačalo koji pomažu da se glas osobe jasno čuje. Izrađivaće se od reciklirane plastike te će se moći personalizovati. I povrh svega, ima sjajan futuristički dizajn.

Kompanija Razer je na svojoj prezentaciji otkrila da će masku ​​početi isporučivati ​​početkom četvrtog kvartala ove godine. Dok ne saznamo da li će biti dostupna svim svjetskim tržištima, Instagram AR filter će vam pomoći da provjerite kako vam stoji pametna maska Project Hazel.

https://www.youtube.com/watch?v=FvWiCclESL8&t=124s