Written by

Razgovor sa Google Home uređajem će od sada biti puno prirodniji

m:ovo m:ono| Views: 652

Iako smo mogućnost razgovaranja sa kompjuterima povezivali sa nekom godinom iz daleke budućnosti ta budućnost se pojavila mnogo ranije nego što smo to mogli sanjati. Jednu od takvih opcija nudi i Google koji je najavio svoju mnogo postavku kontinuiranog razgovora sa Google Home uređajem na jednoj konferenciji održanoj u maju.

Tehnološki gigant je nedavno potvrdio da se se sa Google Home uređajem moći razgovarati sve prirodnije i da se ova opcija nevjerovatno brzo razvija u pozitivnom smjeru. U sklopu nove opcije ćete imati priliku da tražite od Google Home opcije da za vas ispuni zadatke bez potrebe za prethodnim korištenjem “Hey Google” i “OK Google” komandi. Ovu opciju možete uključiti u sklopu Google Assistant aplikacije tako što ćete ući u sljedeće postavke:

  • Settings meni
  • Preferences
  • pritisak na toggle koji označava ’Continued Conversation’ opciju

Iako ćete još uvijek morati otvoriti novi chat sa “Hey Google” i “OK Google” komandama na vašem Google Home uređaju sve vaše ostale zahtijeve ćete moći podnijeti putem vašeg glasa.

 Ova opcija će za početak biti omogućena samo za korisnike u Americi i još uvijek se ne zna kada bi se mogla pojaviti na evropskom tržištu.