Realme predstavio prve flagship telefone

Novi model kineskog proizvođača Realme GT2 Pro biće glavni adut ove kompanije u borbi na flagship segmentu tržišta, kojim će se suprotstaviti konkurenciji.

On nastavlja na principima prošlogodišnje popularne GT serije, a predstavlja pokušaj da flagship telefone svede u nešto jeftiniju cjenovnu klasu.

Realme nije samo cjenovnom politikom krenuo agresivno sa novi modelom. Dosta vremena je posvećeno dizajnu, čiji cilj je bio da se dostigne jednostavnost papira. Na telefonu stoji potpis Naoto Fukasawe, japanskog industrijskog dizajnera, što svjedoči da je se rad na izgledu telefona želi posebno naglasiti. Uređaj je prikazan u tri boje: paperwhite, papergreen i crna.

Ram telefona je izgrađen od metala, a pozadi i naprijed zaštićen je victus staklom, uz specijalnu teksturu koja podsjeća na prošlogodišnji GT model, ali se ovaj put djeluje sofisticiranije i djeluje bolje pod rukom.

Pokreće ga najmoćniji Qualcomm-ov čipset u ovom trenutku, Snapdragon 8 prve generacije, koji će se nalaziti i u najvećem broj flagship telefona koji dolaze ove godine.

Nova generacija AMOLED ekrana sa tehnologijom koja omogućava dinamički refresh rate od 1 do 120 Hz, što znači da frekvencija osvježavanja pada na 1 Hz onda kad, recimo, čitate nešto na internetu. To bi na dnevnom nivou trebalo da uštedi 1,7 sati trajanja baterije. Treba istaći veliku rezoluciju ekrana od 2K, koji ima veliku gustinu piksela, a odziv na ekranu je 1.000 Hz, što je do sada najviše u industriji.

Posebno zanimljivo je da su u kompaniji odlučili da eliminišu telephoto kameru iz mobilnog telefona. To znači da su procijenili da se odriču onih koji bez toga ne mogu, te se fokusiraju na onaj dio  korisnika koji na to ne obraćaju pažnju. Glavna kamera ima 50 MP, a po prvi put ultrawhite kamera će imati širinu 150 stepeni, najviše do sada od svega u ponudi. Takođe, po prvi put tu je fisheye kamera.   

Baterija je 5.000 mAh, sa 65 w punjenjem. Puni se za 33 minute, ali nema bežičnog punjenja, što se od telefona ove kategorije očekivalo.

Na kraju, cijena koju smo naglasili na početku. Ovakav telefon u memorijskoj kombinaciji 8/128GB  košta 749 evra, dok je cijena varijante sa memorijom 12/256 GB 849 evra.