Written by

Reklame na sve strane – Instagram ih dodaje i u Explore

m:reza, preporučujemo| Views: 528

Oglasi se na više načina pojavljuju na Instagram-u.

Sada je objavljeno da će na ovoj društvenoj mreži uskoro početi postavljanje oglasa i u Explore, za kojim korisnici posežu u potrazi za novim sadržajima koji su u skladu sa njihovim interesovanjima.

Oglasi se neće pojaviti na samoj Explore mreži, ali oni će postati vidljivi kada kliknete na nešto ponuđeno i počnete pregledati sadržaj. Oglasi će biti u formi fotografije i video zapisa.

Instagram će reklamiranje u Explore-u započeti sa odabranim partnerima, tokom nekoliko narednih sedmica, kako bi potom ta opcija postala moguća i za ostale.

Iako ljudi uglavnom nemaju ništa protiv da na društvenim mrežama pronalaze nove brendove, oni najčešće ne vole da im oglasi neprestano iskaču i zatrpavaju feed. Instagram već dozvoljava oglase u story-ju i na feed-u, a kako je upravo Explore prostor gdje korisnici i dolaze da „otkriju nešto novo“ ovo je rješenje bilo očigledno.

Iako su toga u Instagram-u bili svjesni i ranije, ostaje nejasno zašto postavljanje reklama u Explore-u do sada bilo moguće. S druge strane, ova novina bi trebalo da ispuni i očekivanja brendova, odnosno oglašivača.