Renderi otkrivaju više specifikacija Google Pixel 6 telefona

Nedavno su izašle prve fotografije Google Pixela 6 i i Pixel 6 Pro telefona, koje su otkrile novitete u dizajnu i karakteristikama telefona. 

Nove fotografije potvrđuju da će uređaji imati dvije kamere sa zadnje strane, pozicionirane vodoravno. Međutim, ekran je okružen nešto debljim okvirima, dok je zadnjim kamerama implementiran dodatni senzor i, najvjerovatnije, mikrofon.

Rezolucija sve tri kamere nije poznata, ali je je otkriveno da je displej veličine 6,4 inča, u dnu kojeg je čitač za otisak prsta.

Pixel 6 ima dugme za uljučivanje/isključivanje i tipke za podešavanje glasnoće da desnom bočnom okviru. Prostor za umetanje SIM kartice pozicioniran je sa lijeve strane. Sa donje strane postavljen je USB C priključak sa dva otvora u koja su vjerovatno smješteni zvučnik i primarni mikrofon.

Navodi se da će novi model imati i stereo zvučnike. Takođe, nema poseban ulaz za slušalice, te će se za tu svrhu osloniti na USB-C. Telefon će podržavati i bežično punjenje.

Kada je u pitanju softverska strana, najvjerovatnije će podržavati Android 12, a možemo očekivati kako će Google uvesti neke nove specifikacije, o kojima će više biti riječi prije službenog predstavljanja.