Written by

“Rode” su se vratile na program RTRS-a

m:tel IPTV| Views: 621

Vratice se rode

RTRS, svakog radnog dana u 20:15

Rode se možda još uvijek nisu vratile u Beograd i Barandu, ali zato jesu na male ekrane. Ukoliko dosad niste imali priliku da pogledate odličnu seriju „Vratiće se rode“, onda će vas obradovati vijest da se ona reprizira na programu Radio televizije Republike Srpske. Svakog radnog dana sa početkom u 20:15 možete pratiti priču o Švabi i Ekseru, dvojici prijatelja koji pokušavaju preživjeti u tranzicionoj Srbiji prodavajući švercovanu robu lokalnog kriminalca Duleta Pacova.

Švaba je dobar momak koji je u dugovima do grla. Mora da vrati veliku količinu novca Duletu Pacovu koji mu opasno prijeti, a ne zna kako da nađe toliku sumu. U pomoć mu priskače njegov stari prijatelj Ekser. Problem je u tome što Ekser nema ni prebijene pare, dužan je novac za kiriju i takođe prodaje švercovanu robu Duleta Pacova. Dvojica prijatelja na sve moguće načine pokušavaju da se izvuku iz mreže u koju su se sami upleli, ali bez uspjeha. Nekoliko dana prije isteka roka za vraćanje duga, Švabina mama Rada dobija sudski poziv i odlazi u Pančevo da vidi o čemu se radi. Svi se veoma iznenade kada čuju da je Rada naslijedila kuću u Barandi od izvjesnog Toze. Mnoge stvari oko tog nasljedstva nisu baš jasne, ali Švaba ipak odlučuje da proda tu kuću i vrati dug Duletu Pacovu. On i Ekser kreću na put, ali pred sam ulaz u Barandu upadaju u duboku blatnjavu baru iz koje nikako ne mogu da se izvuku. I od tog časa mreža počinje sve više da se zapetljava, a stvari se dodatno zakomplikuju kada mještani Barande počnu komentarisati da Švaba veoma liči na pokojnog Tozu.

Serija „Vratiće se rode“ je snimljena 2007. godine po scenariju Nikole Pejakovića i Ranka Božića, a pod režiserskom palicom Gorana Gajića. Glavne uloge tumače Nikola Đuričko kao Švaba, Dragan Bjelogrlić kao Ekser i Srđan Todorović kao ozloglašeni Dule Pacov. Pored njih u seriji glume i Mira Banjac, Nikola Kojo, Branislav Lečić, Saša Petrović, Mirjana Karanović i mnogi drugi. Muziku za seriju je komponovao Saša Lošić, a osim njega u ovom projektu su učestvovali još i Momčilo Bajagić Bajaga, Skaj Vikler i Šaban Bajramović.

https://youtu.be/H-p8mJNzBw0