Tesla TV

Written by

Sa Tesla televizorima zaboravite na crne piksele

m:ovo m:ono, tehnologija| Views: 629

Vjerovatno i sami pamtite crne i “zaglavljene” piksele koji su se pojavljivali još na prvim kompjuterima, a kasnije smo ih mogli vidjeti i na TV uređajima. I baš kad želite nešto pogledati, ovakvi pikseli pojavljivali su se na ekranu uređaja. Treba da znate da je to prošlost sa Tesla televizorima.

Crni ili mrtvi pikseli su oni koji se pojavljuju na bijeloj pozadini, zaista su crne boje, trajni su i ne mogu se ispraviti. S druge strane, “zaglavljeni” pikseli su oni koji jednostavno ostanu u nekoj boji (zelenoj, crvenoj ili plavoj) i sve to na tamnoj pozadini.

„Zaglavljeni“ piksel je češća pojava i rezultat je kratkog spoja tranzistora, što ima za posljedicu da je piksel (crveni, zeleni ili plavi) stalno uključen, a nakon sklapanja uređaja popravka je nemoguća.

Tesla ima rješenje

Kvalitetan način izrade i vrhunske komponente garantuju da ćete svoj omiljeni TV sadržaj gledati u najboljem svjetlu.

Tesla televizori se mogu pohvaliti kvalitetom izrade panela koja je onemogućila pojavu crnih ili zaglavljenih piksela. Osim toga, ovi uređaji vam omogućavaju širok ugao gledanja i dobru vidljivost iz svih uglova. Gdje god da se u sobi nalazite, lako ćete moći da pratite svoje omiljene programe i svaki detalj doživite, umjesto da ga zamišljate.

Tesla televizor potražite u ponudi kompanije m:tel.