Twitter

Written by

Sada na Twitter-u možete pratiti i teme

m:ovo m:ono, tehnologija| Views: 414

Nakon nekoliko mjeseci testiranja, nova Twitter opcija konačno je tu. Sada možete pratiti određene teme koje vas zanimaju bez da pratite samog korisnika.

Ova opcija će omogućiti svakom Twitter korisniku da detaljnije prati određenu oblast, a od 13. novembra biće globalno dostupna. Svaki korisnik će biti u mogućnosti da izabere neku od 300+ tema iz oblasti sporta, zabave, politike ili gejminga, a prikazivaće se tvitovi korisnika koje inače ne prati.

Iz Twitter-a najavljuju da će u narednim ažuriranjima broj tema biti proširen. Ipak, pojedini su skeštični po pitanju ove opcije smatrajući da će sada feed-ovi korisnika biti zatrpani.

Ovaj dodatak dolazi nakon mjeseci brojnih promjena koje su stizale na Twitter. Opcija zvanično dolazi za dva dana, tako da je svakako prerano reći da li će i kakav rezultat postići. Iz Twitter-a uvjeravaju da će umnogome pomoći privlačenju i zadržavanju novih korisnika. A postojećima ostaje samo da se prilagode i prihvate promjene koje ova popularna društvena mreža uvodi.