blog_samsungs10

Written by

Samsung Galaxy S10 ima nove mogućnosti kamere

mobilni svijet, u žiži| Views: 680

Samsung nastavlja poboljšavati kameru najnovije Galaxy S10 serije telefona. Nedavno je pušteno novo ažuriranje softvera, a korisnici u Švajcarskoj su među prvima do kojih su nove mogućnosti stigle. Upravo ove opcije predstavljaju nadogradnju prethodnih ažuriranja, i donose bolji način rada u noćnom režimu kao i opciju Live Focus.

Pri lansiranju, Galaxy S10 telefoni imali su Bright Night način rada koji se nije pokazao najboljim u poređenju s drugim noćnim režimima. Samsung je podesio noćni način rada za niži šum i dužu brzinu okidanja, što je rezultovalo ukupno boljim fotografijama. Osim toga, u noćnom načinu rada možete koristiti ultra široku f/2,2 kameru.

Još jedno korisno unapređenje je mogućnost korištenja telefoto objektiva na Galaxy S10 i S10+ za fotografije s Live Focusom. Sada ćete se moći približiti objektima radi boljeg zamućenja pozadine. Iako se nove opcije već pojavljuju za S10 vlasnike u Švajcarskoj, korisnici u SAD-u će morati pričekati. Sprint, Verizon i AT&T počeli su s lansiranjem novog update-a, ali bez novih poboljšanja fotoaparata, tako da će oni vjerojatno biti pušteni najranije sljedećeg mjeseca.

Želite li isporobati nove mogućnosti Samsung Galaxy S10 modela telefona, posjetite poslovnice kompanije m:tel ili www.mtel.ba. Novi uređaji iz Samsung linije dostupni su u ponudi kompanije m:tel.