Written by

Samsung Galaxy S23 seriju pokretaće Qualcomm-ovi čipovi

iza ugla, mobilni svijet| Views: 191

Samsung Galaxy S23 trebalo bi da bude predstavljen početkom februara naredne godine, a već neko vrijeme priča se da će svi Samsung-ovi telefoni 2023. godine imati isti čipset.

Ova informacija je sada potvrđena. U najnovijem finansijskom izvještaju kompanije Qualcomm koja pravi Snapdragon čipove naslućuje se upravo pomenuta tvrdnja.

U izvještaju, koji je potpisao Akaš Šalkivala, finansijski direktor Qualcomm-a, u ovoj kompaniji se nadaju da će druga polovina prvog tromjesečja 2023. godine biti uspješna upravo oslanjajući se na prodaju Galaxy S23 telefona.

U istom izvještaju decidno se navodi da će umjesto dosadašnjeg udjela od 75 odsto u čipsetu sa Galaxy S22 u S23 seriji Qualcomm čipovi pokretati sve telefone.

Geekbench listing objavio je ranije da sva tri modela Galaxy S23 serije (S23, S23+ i S23 Ultra) imaju Snapdragon 8 Gen 2 čipset.

Međutim, postoji izvještaj iz prošlog mjeseca u kojem se navodi da će postojati Galaxy S23 serija sa Exynos čipsetom Samsung MX-a (Mobile eXperience-a), ali ne zna se tačno na kojem modelu.

Osim opisanih informacija o čipsetu poznati su još neki detalji u uređajima iz nove Galaxy serije, koja će debitovati naredne godine.

Galaxy S23 i Galaxy S23+ trebalo bi da imaju veće baterije u odnosu na prethodnika. Samsung Galaxy S23 imaće bateriju kapaciteta 3900 mAh.

Prema istim informacijama Samsung Galaxy S23+ imaće bateriju kapaciteta 4700 mAh, 200 mAh više u odnosu na prethodnika. Uređaji će imati Light mode opciju rada za uštedu baterije koja prioritet stavlja na duže trajanje u odnosu na performanse.