Written by

Šta se očekuje od Samsung-a Galaxy S9?

moj android| Views: 875

 

samsung-galaxy-s9

Kako je 25. februar, datum predstavljanja modela Samsung Galaxy S9 sve bliži, stižu dodatne informacije o nadolazećem flagship-u. Prije par dana objavljeni su renderi za Galaxy S9 i Galaxy S9 plus. Sada su programeri otkrili nešto što se zove “inteligentno skeniranje”, za nešto o čemu do sada nismo slušali.

Inteligentno skeniranje nije prisutno ni u jednom stabilnom Samsung softveru, niti je pronađeno u bilo kojoj Oreo beta verziji. Samsung to opisuje kao kombinaciju “skenera zjenice i prepoznavanja lica za bolje rezultate, čak i pri slabom ili prejakom svjetlu”, a čak uključuje i video vodič koji je postavljen na YouTube.

S obzirom na opis i video, zvuči kao da će inteligentno skeniranje kombinovati ponekada ograničene informacije koje se mogu koristiti za skeniranje zjenice, kako bi prednja kamera upotpunila sliku o tome ko pokušava da otključa telefon. Skener zjenice može imati prioritet u tamnijim situacijama, ali prepoznavanje lica je i dalje superiorno ako vaše oči nisu usmjerene direktno prema skeneru ili ako su poluzatvorene. Takođe je moguće da se jednostavno odabere jedan metod u odnosu na drugi, s obzirom na vaše trenutno okruženje.

Ova funkcija će najvjerovatnije debitovati na modelu Galaxy S9, iako izgleda da je ništa ne sprečava da se naknadno ugradi na Galaxy S8 i Note8, jer izgleda da ne zahtijeva dodatni hardver. Pod pretpostavkom da više neće biti curenja, preostalo je veoma malo vremena prije nego što nam Samsung kaže šta inteligentno skreniranje tačno radi.