Samsung Galaxy Tab 6 je i zvanično stigao

Written by

Samsung Galaxy Tab 6 je i zvanično stigao

m:ovo m:ono, tehnologija| Views: 527

Samsung je predstavio novi high-powered tablet Galaxy Tab 6, kao nasljednika prošlogodišnjeg Samsung Galaxy Tab 4 modela.

Galaxy Tab 6 dolazi s otiskom prsta, integrisanim u ekran, što ga čini jednim od prvih tablet uređaja s tom funkcijom, a tu je i dvostruka zadnja kamera (od 13 i pet megapiksela), gdje se nalazi i obnovljena S Pen olovka. IT znalci navode da je u pitanju vrhunski uređaj, dizajniran za produktivan rad i kreativnost, odnosno zabavu.

S Pen olovka se puni dok je u ležištu, a novina je i mogućnost bežičnog punjenja njene baterije te na taj način već nakon 10 minuta punjenja baterija može da traje do 10 časova (u pitanju je  ugrađena baterija od 0,35 mAh). Olovku možete koristiti kao bežični daljinski upravljač, dok njeni pokreti u vazduhu mogu da kontrolišu neke funkcije tableta, uključujući i promjenu kamere i daljinsko snimanje selfija (s prednja strane se nalazi kamera od osam megapiksela).

Napomene zabilježene na ekranu sada možete konvertovati u tekst i sačuvati kao Microsoft Word fajl, a novi tableta ima 10,5-inčni Super AMOLED ekran. Uređaj se takođe može konvertovati u  desktop računar, zahvaljujući poboljšanom Samsung-ovom DeX interfejsu.

Debljina kućišta je 5,7 mm, ostale dimenzije su 244,5×159,5 milimetara, a težak je 420 grama. Pokreće ga Qualcommov Snapdragon 855 procesor, a napaja baterija od 7.040 mAh koja traje do 15 časova.

Ovaj tablet dolazi u sivoj, plavoj i rozoj boji, a od 23. avgusta bi trebalo da bude dostupan na Samsung-ovoj službenoj stranici, dok će se 6. septembra naći na policama trgovina na odabranim tržištima.