Samsung ima novu aplikaciju za dijeljenje fajlova

Written by

Samsung ima novu aplikaciju za dijeljenje fajlova

m:apps, preporučujemo| Views: 59

Dropship aplikacija za dijeljenje fajlova dobila je novu verziju, zvančno je objavio Samsung.

Novi Dropship je predstavljen kao dio paketa aplikacija pod nazivom Good Luck. Samsung-ova Dropship aplikacijama korisnicima omogućava lako prebacivanje fajlova na druge telefone sa Android operativnim sistemom, na one koji imaju iOS ili na veb.

Za sada Dropship je dostupan korisnicima u Južnoj Koreji putem Samsung-ove prodavnice Galaxy Store, a da bi bila instalirana uređaj mora da ima Android 13 i One UI 5.0 interfejs.

Na dnevnom nivou ograničenje za prebacivanje fajlova je 5 GB, pa su za veće fajlove i dalje potrebne druge aplikacije kao što su Quick Share ili Nearby Share. Dropship omogućava kreiranje linka za dijeljenje fajla koji mogu pratiti profilna fotografija i poruka. Pošiljalac ima opciju da uredi vrijeme dostupnosti, odnosno validnosti linka.

Dijeljenje je u najvećoj mjeri jednostavno, a pošiljalac bira fajl i platformu na koju želi da ga pošalje. Onaj koji preuzima fajl može da uradi to kada ukuca posljednja četiri broja iz podijeljenog linka ili skeniranjem QR koda kako bi se fajl preuzeo.

Glavna prednost je da primalac ne mora imati instaliran Dropship niti Samsung nalog. Još nema informacija o tome da li će i kada aplikacija biti dostupna van matične zemlje.