Samsung Galaxy Note10

Written by

Samsung lansirao 3D Scanner aplikaciju za Galaxy Note10+

m:apps, preporučujemo| Views: 636

Novi Samsung Galaxy Note10 i Note10+ telefoni i zvanično su stigli u više od 70 zemalja svijeta. Kako bi dodatno probudila interesovanje korisnika, kompanija je, uz nove uređaje, objavila i novu aplikaciju.

Ne, nije riječ o šali – zove se 3D Scanner i njen izlazak podudara se s datumom lansiranja Galaxy Note10 serije. To je zato što aplikacija koristi 3D ToF kameru, a model Galaxy Note10+ ima baš takav senzor na zadnjoj strani pomoću kojeg skenira i izrađuje 3D model objekta iz stvarnog svijeta. Budući da i modeli Galaxy S10, te Galaxy A80 imaju ToF kamere, trebalo bi da podržavaju i ovu aplikaciju.

Aplikacija 3D Scanner već se nalazi na Samsung Galaxy Store-u, a možete je preuzeti putem ovog linka direktno na vaš uređaj (ili klasičnom pretragom u trgovini). Nakon što je instalirate, možete pristupiti direktno kao bilo kojoj drugoj aplikaciji ili putem Bixby Vision-a.

Da biste s aplikacijom stvorili 3D model objekta iz stvarnog svijeta, morate ga skenirati iz svih uglova i provjeriti da oko njega nema ništa drugo dok to radite. Samsung preporučuje da koristite ovaj alat s objektima veličine između 20 i 80 cm. Nakon što kreirate svoj 3D model, od njega možete napraviti GIF kako biste ga direktno podijelili s drugima ili ga dodali fotografijama i video-zapisima koje ste snimili kamerom telefona.

Samsung Galaxy Note10 i Note10+ u ponudi m:tel-a

Uređaji iz Galaxy Note10 linije dostupni su i u ponudi kompanije m:tel. Samsung Note10 može biti vaš za iznos rate od 13,77 KM uz tarifu Pretplata: XXL+, ili Samsung Note10+ za iznos rate od 20,73 KM mjesečno u navedenoj tarifi.