Written by

Samsung Note 10 imaće vertikalni raspored kamera na zadnjoj strani

mobilni svijet, u žiži| Views: 677

Iako je Samsung do sada imao praksu u kojoj je glavnu kamera pozicionirao na sredini poleđine svojih Galaxy S i Galaxy Note uređaja, po svemu sudeći kod Samsung-a Note 10 to neće biti slučaj.

Vjerovatno prateći trendove u dizajnu južnokorejski proizvođač telefona imaće vertikalni raspored kamera na zadnjoj strani nadolazećeg Note modela.

Činjenica je da većina proizvođača svake godine povećava broj kamera na svojim telefonima, pa tako ne čudi ova odluka. Primjera radi, poleđinu ovogodišnjeg modela iz Huawei-ja, P30 krase čak četiri kamere.

Nezvanično se saznaje da bi kamera na Note-u 10 trebala da ima 5x optički zum, te da že navodno imati četiri kamere od kojih su tri vertikalno postavljene, dok bi jedna, identično kao i kod Huawei P30 Pro modela, bila pozicionirana po strani.

Tako će vertikalno biti postavljene glavna kamera, ona sa širokougaonim sočivom, kao i telefoto kamera. Po strani bi se uz LED blic trebala naći 3D ToF kamera koja hvata objekte i njihovu dubinu baš poput one na pomenutom Huawei P30 modelu.

Jasno je da horizontalni raspored kamera s velikim brojem sočiva i ne izgleda najprivlačnije, a nikako ne ide na ruku kada je u pitanju prostor na telefonu. Ostaje da sačekamo zvaničnu premijeru novog Note modela ili bar fotografije koje će potvrditi ove navode.